пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Таємниці сарматів #Відкриваємо "ПОРТАЛ"

 


18 лютого 2021 року у бібліотеці-філіалі №4 зібралися юні читайлики, щоб здійснити онлайн-мандрівку у світ сарматів разом з дитячою письменницею Марією Артеменко, авторкою книги «Стріла степу».

Назву цій книжці дало ім'я головної героїні Фаті, адже сарматською мовою воно якраз і означає "Стріла". Вона відважна та вольова дівчинка, дуже схожа на свою маму, яку люблять і поважають в племені. «Але це нелегкий шлях, - зауважила Марія Артеменко та поділилася цікавими фактами із життя кочівників-сарматів. – Цей історичний період, описаний в "Стрілі степу" - це доба, коли в українському Північному Причорномор'ї мешкали сармати». Розкриваючи таємниці сарматів гостя допомогла краще розібратися школярам з історією нашого степу та її мешканців, познайомила з деякими їхніми звичаями, традиціями, мистецтвом. 


Обговорювали забавки та мрії дівчинки-сарматки, порівнювали із своїми, а чарівна гостя розповіла дітям про сама  що мріяла в дитинстві.

Не оминули і хвилюючі всіх теми: як зробити читання дітей уважнішим, на що слід звернути їхню увагу при написанні творів, як правильно обговорювати прочитане, аби від книжки отримати максимальну користь та задоволення.

«Світ сарматів цікавий, хоч і небезпечний», «ех, була б у мене машина часу!», «мені дуже хочеться стати такою ж сильною і вмілою, як Фаті», «а я вже придумав продовження книги», - ділилися думками третьокласники після онлайн- зустрічі із Марією Артеменко.



Немає коментарів:

Дописати коментар