вівторок, 2 лютого 2021 р.

Живемо єдиним словом - Україна


1 лютого 2021 року в бібліотеку-філіал №4 завітали п’ятикласники ЗОШ 23 на зустріч, метою якої було поговорити про відродження української державності на початку ХХ століття.

Тема складна, але події в Україні тих років, як і політичні особистості, заслуговують, щоб діти  пам’ятали, знали їх, розуміли.

Так трапилося, що на протязі багатьох століть розвитку Україна не мала власної державності та єдиної території, бо українські землі в різні періоди належали багатьом державам.


Говорили зі школярами про Україну: ведуча -  про українську державність, розповідала про дитинство та шкільні роки Симона Петлюри, Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Павла Скоропадського, а діти – про державні символи, звичаї та традиції, любов до України. Сміливо мандрували сторінками  «Мальованої історії незалежності України» Віталія та Дмитра Капранових, чудові комікси  до якої створив Юрко Журавель.


У кожного своя любов до України: чи то у політичних діячів, чи то у школярів. Але всім буде повчальна притча.

«Якось батько зібрав синів і сказав: «Сини мої! Живіть у мирі й злагоді, і тоді жоден ворог вам не страшний, ніхто не зможе вас здолати». Сини стали заперечувати. Кожен вважав, що зуміє побороти ворога самотужки. «Невже ви думаєте, що здолаєте ворога, коли кожен із вас, як та гілка, яку вітер хилить у різні боки, а як сильніше дмухне, то й зламає? – мовив батько. – Ось спробуйте зламати цей пучок гілля. Що, не можете? Тож запамятайте: нікому ще не вдалося перемогти людей, які тримаються одне одного, як ці гілочки»




 


Немає коментарів:

Дописати коментар