пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

Герої Небесної Сотні... Пам'ятаємо!

 


20 лютого в Україні відзначають День памяті Героїв Небесної Сотні, вшановують подвиг учасників Революції Гідності.

Школярам, учасникам онлайн-зустрічі, нагадали: «Саме 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності силовики режиму тодішнього президента - втікача Віктора Януковича на вулицях Києва розстріляли протестувальників. Загалом за день загинуло близько ста людей, яких назвали Небесною Сотнею. Серед них - Андрій Черненко та Ігор Сердюк, які народилися на Полтавщині»

Ігор був веселою, чесною і порядною людиною, мав чудове почуття гумору, але не терпів несправедливості, завжди намагався боротися з нею. Захоплювався історією, був великим патріотом і любив Україну, але ненавидів державну владну систему, як структуру обмежень свобод.

Андрій бачив на власні очі як живе Європа, бо чотири роки мешкав  у Нідерландах. Коли з Євроінтеграцією не склалося, відчувши несправедливість  тодішньої влади, Андрій став активним учасником Революції гідності. Він був на Майдані з 30 листопада…

Разом із школярами обговорювали події та факти Революції Гідності,


використовуючи документальні матеріали із книг братів Капранових «Майдан .Таємні файли», «Приватний щоденник» Марії Матіос, «Майдан» тележурналістки Соні Кошкіної.  


«Я тепер більше знаю про Майдан, Революцію гідності, героїв Небесної Сотні, - сказав восьмикласник Єгор. – Головне, що тепер зможу аргументувати свої докази, посилаючись не тільки на інтернет, а на документальні факти, інтервю очевидців, зібраних у книгах людей, які були учасниками Майдану»

Щодо патріотизму та любові до України, то раджу прочитати оповідання Галини Ів «Любов до України». Ще поговримо…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар