пʼятницю, 26 лютого 2021 р.

Письменницькі таємниці Олександра Дерманського #Відкриваємо "ПОРТАЛ""

 


25 лютого 2021 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася онлайн - зустріч юних читачів із улюбленим дитячим письменником Олександром Дерманським.

Вуж Онисько із своєю ватагою та його відважна, харизматична бабуся вже давно завоювали симпатії не тільки дітей, а і дорослих. А "Мері"? "День народження привида"? "Король буків"? "Царство Яблукарство"?   Своїми творами Олександр Дерманський допомагає "зберігати зернятка дитячих душ: "Якщо не з книжки, то звідки тоді дитина дізнається, що найголовніше в житті - робити добро, не кривдити ближнього" А ще письменник вміє щедро ділитися своїми знаннями із юними читайликами. 

Прикладом є його книги "Нічийний хруль" та "Обиральний день" - історії про нашу Україну льодовикового періоду та Київської Русі. Цікаво, пізнавально, по-дитячому науково. "Нічийний хруль" - ніби казка, але де ще можна так багато дізнатися про життя людей і тварин  льодовикового періоду, обговорити питання дружби та взаємовиручки, ще й насміятися досхочу. Не кожен же день зустрічаєш двоногу істоту в бізонячій шкурі?

Найбільше запитань було до Олександра Дерманського від читайликів про його книгу "Обиральний день": як придумалася історія, чому вирішив "розселити"кошенят за таким принципом і, врешті-решт, повинне бути продовження... 


Школярики не вгавали, а мудрий, щирий і відвертий письменник ще більше розохотив дітей до читання: про Чудовисько розказав, чудернацькі та прикольні вірші почитав. От і знову книги Олександра Дерманського "розійшлися" з дітьми по домівках. "Читати - це класно, - як завжди зробив підсумок Влад.- Яка різниця - кольорові малюнки чи ні, товста чи тонка книжка. Головне, щоб цікава! і легко читалася" Мудрість вустами школярика.

Немає коментарів:

Дописати коментар