середу, 24 лютого 2021 р.

Відверта розмова з дитячою письменницею Тетяною Рубан #Читання для задоволення


 24 лютого 2021 року нарешті школярики 4 класу ЗОШ 23 зустрілися з дитячою письменницею Тетяною Рубан, повість якої прочитали всі до одного у класі. До речі, прочитали і батьки, і класний керівник Олена Іванівна, і директор школи Валентина Олексіївна, які із задоволенням долучилися до розмови.

 Поговорити було про що... Про дружбу, родинні стосунки, чи всі мами є психологами (ну хоч трішки), чому відмінники не дають списувати (і чи варто це робити?!) і, звичайно ж, чи бувають нічийні діти. Скажете, що 4 клас замалі для такого обговорення? Сперечатися не буду, бо треба знати цих школяриків. На канікулах вони відвідували дітей в інтернаті і до цього часу дружать з ними. Ще вони  їздили з подарунками до Горбанівського   геріатричного пансіонату (так, це там живуть люди похилого віку) та передали смаколики онкохворим діткам. 


Повість "Нічийні" Тетяни Рубан спонукала дітей до роздумів та запитань, які так і "сипалися" на чарівну гостю. Малеча задавала запитання далеко не дитячі. Насамперед, хотіли  знати все про письменницю, про  героїв книги, про майбутні книги, смаки та вподобання. 

"Хоча книга про шестикласників, але вибір зробили вдалий. - ділилася думками Олена Іванівна. Після канікул тільки й розмов було, що про "Нічийних" та запитань, мов, коли ж обіцяна зустріч у бібліотеці!


 Із-за карантинних обмежень читальний зал не вмістив би бажаючих зустрітися із улюбленою письменницею, яка тепер стала ще й авторитетом. "Читати книги треба обов'язково", - радила Тетяна Рубан . Отже, вибираємо?! Андрій Бачинський? Оксана Лущевська? Зірка Мензатюк? Леся Воронина?  




Немає коментарів:

Дописати коментар