понеділок, 30 листопада 2020 р.

Відверта розмова «Це може статися з кожним, або Коли ти поруч» (за книгою Світлани Талан «Коли ти поруч»)

 

Зараз близько 40 мільйонів людей у всьому світі живуть зі смертельною недугою, названим «чумою ХХІ століття». В Україні офіційно зареєстровано більше 160 000 чоловік з вірусом імунодефіциту. Якщо вірус не зупинити, вже через 5 років кількість хворих у нашій країні може перевищити 

1 000 000 чоловік. Талановита письменниця, дипломант престижного літературного конкурсу «Коронація слова» Світлана Талан розповіла драматичну історію, яка ... може статися з кожним із нас. 

"Мій роман - це майже реальна історія. Мені дуже хотілося, щоб книга стала відвертою розмовою між нами, Людьми"

  "Даша була турботливою донькою та онукою, щиро любила Льошу, мріяла про весілля, затишний будинок і дітей. Але батьки відвернулися від своєї слухняною дочки, наречений - від чистої нареченої, престижна клініка - від кращої медсестри. У чому її провина? Лише в доброму серці і прагненні допомогти тим, хто потребує цього. У той фатальний день після аварії на туманній трасі понівечене залізо було залите кров`ю. Даша, забувши про свої рани, намагалася допомогти постраждалим, але доля зіграла з нею злий жарт. Хвороба, якої вона заразилася, рятуючи інших, невиліковна. Вона повинна знайти в собі сили жити далі стільки, скільки їй відведено, щоб все-таки знайти того, хто буде поруч з нею в горі і в радості "

Із відгуків читачів:

« Книга дуже актуальна в наш час, цікава, про реальність і жорстокість життя.... Сумна і дуже душевна історія про дівчину зачепила мене до глибини душі. Після прочитання залишилася під глибокими враженнями. Змушує замислитися про сенс життя і наскільки потрібно цінувати кожну мить. Що не дивлячись, ні на що потрібно прощати і любити.»

«Взагалі книга змінила моє ставлення до ВІЛ інфікованих. Завжди чомусь  вважають, що такі люди -  наркомани та повії, а тут така ситуація...дуже шкода дівчину, кінець книги дуже сумний, але байдужим точно не залишить»

 «Чого не віднімеш у цього роману, так це того факту, що після читання відбувається переоцінка власних цінностей. Рекомендую для прочитання не як літературний шедевр, а як одну з небагатьох книг, які піднімають проблему СНІДу та ставлення до нього оточуючих.»

«Книга зачіпає дуже актуальну в наш час тему СНІДу. Як жити, маючи такий діагноз, і як не зійти з розуму від байдужості оточуючих вас людей? Всі ми звикли думати, що СНІД дуже далеко від нас, їм хворіють наркомани, повії та інший набрід. Але в житті може трапитися всяке, як це і сталося з головною героїнею книги. Вона, молода медсестра, що ось - ось вийде заміж. Проста, добра і трохи наївна дівчина Даша, яка мріє про міцну сім'ю і дітей. Але все в її житті змінить одна автомобільна аварія та її бажання врятувати людей»


Немає коментарів:

Дописати коментар