пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

Відомий український філософ Олег Хома - гість бібліотеки

 

Інтелектуальні зустрічі. Осінь багата на цікаві події для бібліотеки – філіалу №4. Нещодавно завітав  до книгозбірні Олег Хома - доктор філософських наук, завідувач кафедри філософії та гуманітарних наук Вінницького національного університету, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

«З дружнім візитом», - посміхнувся гість і розмова відбулася атмосферною та змістовною. Говорили про все: книги, читання, освіту, шляхетність, тоталітаризм та свободу, знову про важливість освіти та читання.


«Я постійно вчуся, тому відчуваю себе молодим», - ділився власними думками відомий філософ та радив читати  книгу Даніела Канемана «Мислення швидке й повільне». «Ця книга навчить вас ухвалювати правильні рішення. На основі цікавих досліджень вона пояснює, чому ми діємо нераціонально і що впливає на наш вибір. Це корисне й цінне джерело для самовдосконалення.  Утім книжка не є сухою інструкцією з експлуатації мозку. Це психологічна драма з двома дійовими особами у вашій голові — інтуїтивним та усвідомленим мисленням.»

    


      Вже стало доброю традицією – дарувати книги нашій бібліотеці. Дякуємо, пане Олеже, за чудову підбірку. Найцінніший подарунок – це  «Вибрані трактати» Жан-Жака Русо, одним із перекладачів якої є Олег Хома.  До речі, перші два трактати вперше перекладено українською мовою.  




Немає коментарів:

Дописати коментар