вівторок, 3 листопада 2020 р.

«Київський укріплений район, 1941 рік. Хроніка оборони»

 

Книга  «Київський укріплений район, 1941 рік. Хроніка оборони»  присвячена обороні міста Києва у 1941 році. Її авторами є кияни - дослідники військової історії – Андрій Кайнаран, Дмитро Муравов, Максим Ющенко.

Робота над цією книгою велась авторським колективом протягом 10 років. Під час цієї роботи вперше були всебічно досліджені німецькі архівні документи, які раніше практично не використовувались іншими авторами при висвітленні даної тематики. В цілому було оброблено біля 10 тисяч аркушів архівних справ, сотні з них було перекладено з німецької мови.

Опрацювання такого масиву документів, його співставлення з тогочасними радянськими документами, їх критичний аналіз, дозволили максимально повно та всебічно, день за днем, описати історію битви за Київ у 1941 році, яка є однією із битв, що визначили наступний хід війни. 


        Крім архівних документів, при написанні книги використані переклади післявоєнних книг-хронік німецьких піхотних дивізій, спогади ветеранів протилежних сторін, фотографії та документи з фондів різних музеїв та приватних колекцій.

Книга містить 400 ілюстрацій, серед яких значну частку займають унікальні фотознімки, зроблені німецькими військовослужбовцями в 1941 році у Києві та його передмістях. Крім того опубліковано велику кількість знімків захисників Києва. Картографічний матеріал представлений, як репродукціями архівних німецьких схем та карт, так і авторськими картами бойової обстановки.




Немає коментарів:

Дописати коментар