середу, 25 листопада 2020 р.

Джин Сессон «Мемуари принцеси», або Відверто про насильство

 


Джин Сессон –  американська письменниця,  книги якої стали світовими бестселерами.

 Народилася майбутня письменниця у маленькому південному містечку Америки. З дитинства росла мрійницею, надзвичайно любила читати книги та подумки мандрувати. Можливо, тому і вибрала для роботи Саудовську Аравію – абсолютно незнайому країну, з іншими звичаями та традиціями. І можливо, не зробивши той рішучий і відчайдушний крок, Джин Сессон ніколи б не стала письменницею з світовим іменем.

В 1983 році в італійському посольстві Джин Сессон познайомилася із вродливою жінкою-арабкою Султаною, яка передала їй свої щоденники. «Дивно, чому саме мені?» Вже пізніше, коли незнайомка (а це була принцеса  однієї із найбагатших родин Саудовської Аравії, ще зовсім недавно кохана та щаслива в заміжжі жінка, любляча мама) розповіла про гірку свою правду життя,  її сестер, подруг, жінок –членів королівської сім’ї, та попросила  написати книгу про несправедливість до жінок в Саудовській Аравії, Джин Сессон сприйняла це як свою місію. 


«Мемуари принцеси» - це правдива історія. За словами автора – документальні факти та щоденники принцеси Султани і, як не боляче, всі людські трагедії, описані в цій книзі, насправді відбулися. Звичайно ж, змінено деякі імена та деталі подій, щоб захистити тих, кого легко можна впізнати.

«Я вдячна Султані за її рішучий та відважний крок, яким допомогла нам  краще зрозуміти арабів – народ, який завжди був і залишається загадковим і незрозумілим для багатьох людей світу»

От що Ви уявляєте, коли думаєте про принцес із Саудовської Аравії?  Золото, прикраси, діаманти, дорогі наряди, машини, подорожі … Але як виявляється не все так казково...  Розповідь принцеси Султани – це історія безправного існування жінок Аравії. І тільки деяким вдається вирватися із тюрми під назвою «мій дім, моя сімя»

В художньо-документальній книзі Джин Сессон "Мемуари принцеси"– життя нашої сучасниці, принцеси королівської сім’ї, де надсучасні досягнення цивілізації межують із гнітючими традиціями середньовіччя, інколи шокуючими епізодами побуту та традиціями, звичаями Саудовської Аравії. #16 днів проти насильства

 


Немає коментарів:

Дописати коментар