понеділок, 9 листопада 2020 р.

ХХ ювілейний радіодиктант єдності


9 листопада 2020 року о 9.15 бібліотека-філіал №4 долучилася до наймасштабнішої події цією осені – написання ХХ ювілейного радіодтктанту національної єдності.

Цьогоріч радіодиктант відбувся із нововведеннями: готували три фахівці. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович, який ще раз підтвердив значення читання, книги. «… головне – читати, і не так важливо з яких носіїв. Бо книжки – це знання й емоції, які, на відміну від щоденної інформації, залишаються з нами надовго». Читала диктант знаменита акторка Римма Зюбіна, яка, до речі, із завданням справилася на «відмінно». Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Спецпроєкт, організований Суспільним спеціально до події, стартував раніше і ведучі в студії познайомили слухачів з історією радіодиктанту.

Було приємно долучитися до масштабної події, слухати милозвучний голос улюбленої акторки, згадувати правила написання та своїх вчителів української мови.

Обговорення радіодиктанту продовжили в ZOOM-бесіді «#про_диктант» , на яку запросили колеги з Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара. Розмова була про рідну мову, про диктант, обговорювали сам текст Івана Малковича, його написання, ділитися враженнями, емоціями…

Хто писав уже свій 10 диктант,  хто - вперше, а хто після ZOOM-бесіди вирішив обов’язково взяти участь у наступному ХХІ радіодиктанті. «І якщо будуть якісь помилки, то це нічого. Це буде для нас стимулом вчитися та досягати кращих результатів…»  Адже підручники з української мови є в кожній бібліотеці. 




 


Немає коментарів:

Дописати коментар