понеділок, 19 лютого 2024 р.

«Дякую, Полтаво! Ви прекрасні і покорили моє серце!» Зустріч із Андрієм Новіковим.

17 лютого у бібліотеці відбулася творча зустріч із львівським письменником – фантастом Андрієм Новіковим.

Андрій Новік (літературний псевдонім) надає перевагу жанровій літературі, а особливо - гостросюжетним трилерам. У лютому 2019 року вийшов його дебютний роман «Останній спадок», у 2020-му світ побачила друга книга автора «Аномалія».

Андрій Новік полюбляє використовувати у своїх сюжетах загадки і таємниці, які трапляються із зовсім простими людьми, а не супергероями.

До Полтави завітав письменник із презентацією другої книги із проєкту «Книга змін» - романом «Закон третьої крові».

Перший роман «Медальйон трьох змій» вже відомий читачам бібліотеки. Тому серед присутніх зібралося багато молоді – шанувальників сучасного українського фентезі. Продовжити розмову з улюбленим письменником дівчата та юнаки мали нагоду пізніше за чаюванням.

Упродовж творчої зустрічі Андрій Новік поділився новиною: уже у березні 2024 року у видавництві КСД вийде перевидання його перших двох романів. Книга «Останній спадок» вийде доповненою автором.

 В романі є чимало конкретики та історичних фактів. Кожна сюжетна лінія прописана ледь не до найменших деталей.

Андрій відверто розповідав, як вдавалося знайти потрібну інформацію, яка частина описаного в книзі відповідає дійсності, а яка – є вигадкою.

Вагому частину в житті автора займають подорожі. Одна із них, подорож в Марокко, надихнула  письменника на написання  роману «Аномалія»

Звичайно ж, найбільше розмов було навколо його проєкту «Книга змін». Чотири книги планує видати Андрій Новік у співпраці з артвидавництвом «Небо». Видання романів сучасне, з чудовою обкладинкою, де за QR-кодом можна прослухати альбом саундтреків «Медальйон трьох змій»

Запитання від модератора та читачів  зустріч зробили цікавою, змістовною, атмосферною. Відверті відповіді гостя дозволили пролити трохи світла на його письменницьке й особисте життя.

Андрій Новік – молодий харизматичний письменник  ще раз довів, що фантастика в Україні - явище давно не з області фантастики.

А пізно ввечері у фейсбуці з’явився його допис: «Дякую, Полтаво! Ви прекрасні і покорили моє серце! Ви чудові люди і я обов'язково ще повернусь!»

 

     












Немає коментарів:

Дописати коментар