вівторок, 20 лютого 2024 р.

Казкові історії Олени Колінько

До бібліотеки-філії №4 завітали третьокласники, щоб нарешті зустрітися з полтавською письменницею-казкаркою Оленою Колінько.

Зустріч перетворилася  у фантастичну мандрівку у новий для дітей чудернацький світ Шпалереон.

Вигадала його письменниця сама, написала про нього повість і школярі радісно сприйняли звістку, що книга є у бібліотеці.

Усі дружно фантазували, розглядаючи  шпалерні візерунки, та слухали розповідь письменниці. Заінтригувала гостя дітей історією про те, як вигадала Шпалереон. Насправді, це казка-пригода, казка-лабіринт, небезпечна і прекрасна.

От ви б хотіли зустріти кенгуру з валізою чи метелика-офіціанта? Або гавайського носорога, який нагадує однокласника? Усе це дуже цікаво й кумедно, але не тоді, коли потрапляєш до Шпалереону, де всі ці істоти виявляються живими. Але їхньому чудернацькому світові загрожує страшна небезпека через твою-таки незграбність.

Герої повісті такі ж третьокласники, як і діти, що зібралися на зустрічі. З такими ж бажаннями і небажаннями, відчайдухи й сміливці, які у пригодах на власних прикладах і халепах вчаться дружити, поважати й цінувати один одного, пізнають ціну слова та мріють швидше повернутися додому.

Звичайно ж, не обійшлося без магії, творчості й фантазії. Чи малював хтось до сьогоднішнього дня загадкових героїв із закритими очима? А діти спробували. Результат відмінний. Впевнена, хамелеон Хвилька залишився б задоволений своїм портретом.

Запитань до письменниці-казкарки школярі підготували багато. Їх цікавило все. Допитливість дітей спонукала гостю відкрити ще одну таємницю: «вже не за горами вихід нової книжечки Олени Колінько» з інтригуючою назвою «Майстерня чаклуна Мурахи».





Немає коментарів:

Дописати коментар