середу, 21 лютого 2024 р.

До мови доторкнуся серцем...

Третьокласники школи 23 радісно відгукнулися на пропозицію бібліотеки-філії №4 долучитися до літературної години, присвяченої Міжнародному дню рідної мови.

Для кожного народу своя мова найдорожча, найкраща, наймиліша. Рідна мова - це мова, що першою засвоюється дитиною й залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями й цінностями.

Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього нашого, українського, бажання і вміння розмовляти рідною українською мовою - цьому можна повчитися у юних читачів бібліотеки, третьокласників Олени Іванівни Шостак.

Школярі до пропозиції стати учасниками конкурсу «До мови доторкнуся серцем» віднеслися з усією відповідальністю. Кожен учасник підготував вірші про рідну мову. Жодна поезія у виконанні хлопчиків та дівчат не повторилася. Урочисто й виразно дзвеніли голоси юних українців. Сповнені національної гордості за мову, діти, ніби передавали естафету любові до рідного слова. Їхніми вустами звучали думки українських поетів про рідну мову, їхні відчуття до української землі і нашого народу.

 Долучившись до спілкування про рідну мову школярі  грали у мовні ігри. Відгадування ребусів, шарад, підбирали епітети до слова «мова». Результат – 33 ніжних і лагідних епітетів, написали діти, щоб висловити гарячу любов до рідної мови, а отже, до краю, де народилися, живуть, навчаються.

Згадували й розповідали легенди про українську мову,  ділилися  думками: чи є вороги у нашої мови та як потрібно мову оберігати.













Немає коментарів:

Дописати коментар