понеділок, 26 лютого 2024 р.

«Від письменства не втечеш, як від власного серцебиття». Онлайн-зустріч із Мариною Єщенко.

 

 Наша бібліотека разом із БФ «Бібліотечна країна. Жива сучасна бібліотека» продовжує онлайн – презентації книг-новинок  українських письменників та поетів.

25 лютого відбулася онлайн-зустріч із молодою письменницею, публіцисткою, редакторкою, літературознавицею Мариною Єщенко. Її книга «Хороша память» вийшла друком у цьому році у видавництві «Фабула».


40 оповідань – це сорок історій із життя звичайних людей. Її герої різні: успішні й невпевнені в собі, брутальні й самодостатні, покинуті й віднайдені. З ними складно й боляче. Це історії про пошуки і втрати.

Оповідання Марини Єщенко написані  в 2022- 2023 роках в різних куточках світу: Австрія, Німеччина, Бельгія, Словаччина.  Письменниця розповідала: «Мої герої – це прості жителі звичайних сіл і містечок. Загублені й розгублені, сповнені переживань» В оповіданнях Марини Єщенко немає однозначних висновків і незмінних рецептів. Є біль, туга, смуток, пошуки, віра й зневіра.

Гостя онлайн-зустрічі з Херсона написала: «Читаючи оповідання я відчула бажання письменниці триматися позитиву попри все, рухатися вперед і не озлоблюватися на людей і весь світ».

Колега з Хмельниччини відгукнулася після зустрічі: «Читаючи, ловила себе на думці: книга сповнена тепла й гіркоти. Історії колючі й схожі на троянди:поки дочитаєш – обовязково поранишся»

44 запитання підготували учасники онлайн-зустрічі. Всі цікаві й змістовні. Авторці не легко було вибрати найцікавіші питання. Та вибір зроблено.

Переможцями стали Дарія Муракамі (Українська бібліотека в Токіо) за найзмістовніше й сміливе запитання та Інна Данилюк, яка зараз проживає на Мальті.

Філософія наших зустрічей – згуртувати суспільство навколо Слова. Або як у поезії Максима Кривцова з позивним «Далі»: «Візьми лиш за руку мене і стисни як зброю»




Немає коментарів:

Дописати коментар