вівторок, 27 лютого 2024 р.

«Вчитися бути уважними, спостережливими, здатними дивитися і бачити, слухати і чути».

Кожної неділі збираються юні читачі у бібліотеці на літературно-мистецькі посиденьки. Як мантра звучать слова: «Давайте  привітаємося , посміхнемося  і подаруємо усмішкою  один одному частинку своєї доброти і радості.»

Лютневі зустрічі були присвячені читанню й обговоренню оповідань Василя Сухомлинського та виготовленню подарунків своїми руками.

«Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре», — писав Василь Сухомлинський. 

Маленькі оповіді мотивують  дітей відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших, пізнавати світ, його красу й творити прекрасне своїми руками.

«Філософія Сухомлинського в дії, - прокоментувала якось бабуся Алли зустрічі-розмови під час проведення майстер-класів».

Чому б і ні? Пізнаємо світ разом, розвиваємо зв'язне мовлення, критичне мислення, творчу уяву, спостережливість та уміння бачити, відчувати прекрасне. При цьому ще й творити красу своїми руками, отримувати задоволення від роботи й дивувати рідних своїми мистецькими досягненнями.

Всім подобаються цікаві коротенькі оповідки, у яких їхні однолітки спілкуються, дружать, іноді капризують, слухають (не слухають) батьків, потрапляють у різні пригоди й шукають відповіді на свої численні запитання, пізнаючи такий різноманітний світ. У кожного героя свій характер, і хтось  обовязково впізнає себе в одному з них.

Дорослим пропонує бібліотека книгу Віталія Хромця «Василь Сухомлинський. Педагогічна концепція»

 Автор книги у жанрі науково-публіцистичного нарису  стисло описує життєвий шлях педагога, торкається його основних принципів та представляє  авторську методику Сухомлинського, так звані «уроки мислення».

        











Немає коментарів:

Дописати коментар