четвер, 25 травня 2023 р.

«Історія – неймовірний світ. Яскравий та цікавий» Ярослава Дегтяренко

  24 травня у бібліотеці-філії №4 відбулася творча зустріч «Письменницькі таємниці Ярослави Дегтяренко», лауреатки Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Дегтяренко Анна Вікторівна, українська письменниця із Запоріжжя, літературний псевдонім якої Ярослава Дегтяренко,  нарешті «розвіртуалилася» з полтавськими шанувальниками її історичних романів.

У 2016 році її роман «Лицарі Дикого Поля» здобув відзнаку «Вибір видавця». Відтоді письменниця працює виключно в історичному жанрі, присвячуючи усі свої книги історії України. ЇЇ твори  давно вже стали хітами серед читачів книгозбірні. Новинку видавництва КСД «Князь русинів» пані Ярослава презентувала під час зустрічі.

«У своїх романах письменниця реконструює історичні події настільки точно, наскільки це можливо у сучасності. Ретельно вивчає історичні джерела, праці науковців, археологічні дані, етнографію, звичаї, вірування та побут українців, історію держави та права, військову історію, навіть деякі аспекти психології та судово-медичної експертизи, вплітаючи цю інформацію в сюжет книги».

Ярослава Дегтяренко вважає, що «історія - неймовірний cвiт, яскравий тa цікавий. I peaльнa історія набагато цікавіша, ніж фентезі, крутіша за бойовик, романтичніша за мелодраму» .

Ярославу Дегтяренко називають авторкою історичних романів із непередбачуваними сюжетами та  любовними інтригами.

Найкраще зрозуміти письменницю - це прочитати її твори.

Після спілкування з пані Ярославою читачі щедро ділилися враженнями.

 «Ця жінка неймовірна. Вона справжня УКРАЇНКА, письменниця, що не просто любить історію й пише історичні романи. Вона доносить їх до читача зрозуміло, захопливо, романтично!»      

«Пані Ярослава - розумна, освічена, справжній популяризатор нашої складної і нелінійної історії; що не соромиться зізнатися у незнанні чи не читанні чогось. Це викликає повагу»

 «За її книгами можна вивчати історію України. Справжню.» Юлія Кравець

«Добре б було, якби Ви написали історію України для дітей. Цікаво й правдиво у вас виходить.»

"Перегортаю останню сторінку  і відшукую інформацію про всіх історичних постатей, які згадуються у романі. Так вивчаю історію України"

"Історичний підхід до викладення подій і фактів. Підловити автора не вдалося навіть на елементах одягу"









Немає коментарів:

Дописати коментар