четвер, 15 червня 2023 р.

Дитячі неділі у бібліотеці!

Казково, затишно та натхненно  щонеділі у бібліотеці-філії №4.

Діти чекають з нетерпінням недільні пригоди з літературними героями та виготовлення саморобок за мотивами суперкласних книжок.

Зазвичай тему й книги для обговорення юні читайлики вибирають самі. Цього разу Марк з мамою запропонували поговорити про важливість збереження та порятунку усього живого. Тварини, квіти, повітря, земля – все потребує екологічного та дбайливого ставлення.                  


«Книга « Сміттєва революція» Еріка Файві, - вважає мама Марка, -особливо корисною буде не тільки дітям, а й дорослим. Впевнена, вона  розкриє очі на багато питань. Адже я взагалі не здогадувалася, що маленький шматочок піци може ховати за собою більше двохсот літрів витраченої на його виробництво води! І це тільки дещиця з того, про що йдеться у цій книзі».    Головна перевага цієї енциклопедії – це малюнки і цікаві питання, на які всі разом шукали відповіді.

Звідки походить вода, яку п’ємо?

Що відбувається з  одягом, коли ти з нього виростаєш?

Як твій старий мобільний телефон може захистити тропічний ліс?

Цікаво? Книга розглядає увесь життєвий цикл речей, які ми використовуємо у повсякденному  житті. Хочеш  з’ясувати, запрошуємо до читання.

Звичайно ж, вирішенням  екологічних питань, які висвітлені у книзі, займаються учені. Але в реальному житті  їх можна вирішити елементарно. Просто не відкладати на потім і  "почавши з себе".

 Наприклад, букети із живих квітів легко замінити паперовими. Ми це спробували. А ще - згадали легенди та  міфи про квіти.

 Разом із майстринею Ларисою Гецелевич діти вирізали, складали, клеїли (одним словом – чаклували), але ж результат перевершив усі очікування.

Чекаємо читайликів та їхніх батьків на пізнавальних посиденьках у нашій книгозбірні. Щонеділі о 11:00. Цікавих, затишних і теплих читань!







Немає коментарів:

Дописати коментар