вівторок, 2 травня 2023 р.

"Вусата історія" Марії Артеменко

 


В день нової книги у бібліотеці-філії №4 відбулася презентація книги «Вусата історія», яку подарувала нашим юним  читачам дитяча письменниця Марія Артеменко.

 «Ця книга для всіх, хто любить котячі історії», - повідомив Сашко, перший читач нової книжечки. Він охоче поділився враженнями від читання повістинки, як називає свій твір Марія Артеменко.

Сашко – справжній експерт по книгах про котів, кицьок і кошенят. «Все почалося із «36 і 6 котів» Галини Вдовиченко. Історія про котів так захопила хлопця, що  він перечитав майже всі книги, де героями є коти.

А от головним героєм «Вусатої історії» є Семен. Саме він зустрів

особливого  рудого кота з довжелезними вусами. І саме з них, із вусів, починаються історії, які так сподобалися юним читачам, другокласникам школи 23.

Кіт здивував не тільки Сема своїми секретними вміннями творити дива, але й усіх присутніх на презентації.

Це казкова повість про дитинство, дружбу й помічників, які трапляються в житті кожного.





 Спостерігаючи за рудим, Семен зрозумів, що кіт приходить до тих, кому потрібна допомога. Адже ділитися добром – найдавніша «чарівна місія всіх живих істот.»

З одного боку, ця історія містить елементи казковості. Чого вартий опис здоровенних котячих вусів. «Вони були дуже довгі. Ні, не так. Вони були довжеле-е-езні! Таких зроду ніхто не бачив».

Проте в казковості приховано чимало справжнього. Не зовсім реальний вусатий кіт стає для хлопчика помічником. Другокласники підтримали, що помічники потрібні нам усім. Допомогти, підтримати, виконати якесь завдання, супроводити, дати пораду. А часом і потримати за руку, підбадьорити, або просто бути поруч.

 Майстер-клас від художниці Анни Мухіної став сюрпризом для малечі: вчилися малювати кота. Хтось хотів рудого, як у книзі Марії Артеменко. А дехто намалював свого улюбленця, програмуючи його на дива. Що ж, смаки не обговорюються. Говоримо про результат: котів уже намалювали, а книга ще читається! Готуємося до обговорення!



 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар