середу, 3 травня 2023 р.

Хороші люди читають хороші книжки

           


 У день нової книги були представлені близько 300 видань, подарованих нашій  книгозбірні не тільки полтавськими читачами, але й письменниками та  друзями бібліотеки з Харкова, Рівного, Києва, Одеси, Чернігова…

Упродовж дня до  уваги присутніх представлені книжки різних жанрів від відомих вітчизняних та світових авторів нашого сьогодення.  На переглядах літератури - захоплюючі бестселери на будь-який смак: фантастика, фентезі, детективи, романтика, трилери тощо.

Існує думка, що у бібліотеці переважно читають жінки та більшість із них полюбляють романи про кохання та зворушливі історії з хепі-ендом. Проте, це зовсім не так! Сучасні жінки обирають різні книги: романтичні та надихаючі, серйозні та реалістичні, пізнавальні й мотиваційні.

Серед презентованих новинок книги улюблених українських авторів: Світлани Талан, Ніки Нікалео, Тані Вінк,  Надії Гуменюк, Марини Гримич, Ярослави Дегтяренко. Пригодницькі романи були представлені новинками Ксенії Циганчук, Поліни Кулакової, Сергія Пономаренка, Ольги Саліпи.

Серед новинок і нові імена -  Оксана Калина та Оксана Кірян.

За статистикою чоловіки читають значно рідше, ніж жінки. І це точно не любовні романи. Детективи, трилери, наукова фантастика, а ще новинки з категорії  історії, саморозвитку, мотивації. Вгадати, що може сподобатися сучасному чоловіку - дуже складно. Саме тому ми вирішили зробити добірку з топ книг для чоловіків, які точно будуть корисними. При формуванні перегляду «Топ 20 книг для чоловіків» ми опирались на відгуки наших користувачів, а також аналізували різноманітні тематичні рейтинги.

Незважаючи на песимістичний бік проблеми, що молодь не читає, все-таки новинки Стівена Кінга, Кадзуо Ішіґуро, Джона Маррса, Лоран Гунеля, Фере-Флері Крістін знайшли своїх шанувальників.

Сучасна молодь різниться у своїх літературних смаках: хтось читає фентезі, хтось класику, а дехто обмежується лише глянцевими журналами.

Справжньою знахідкою для маленьких чомучок стали книжки серії «дитяча енциклопедія». Тут на дітлахів очікують захопливі факти, яскраві ілюстрації, розвивальні завдання, лабіринти, ребуси і навіть кросворди.







Немає коментарів:

Дописати коментар