понеділок, 15 травня 2023 р.

Дивіться і насолоджуйтесь. Життя чудове і дивовижне.

 


У бібліотеці_філії №4 відбулася презентація виставки світлин фотохудожниці Галини Вовченко, яка добре знана у книгозбірні як поетеса та письменниця.

«Котовиставка». Представлені фото донесли до глядачів тепло буденних речей: життя котів, кицьок і кошенят. Можливо  у нашому швидкоплинному повсякденні  не всі звертають увагу на життя пухнастиків-дряпастиківна . Чи то не вистачає  часу, чи сил, щоб оглянутися навколо і помітити, який чудовий цей світ. Тож дуже відрадно, що творчі люди бачать прекрасне поряд і діляться ним з оточуючими. 


Присутнім на зустрічі Галина Вовченко розповідала: “Фотографуванням я захопилася ще у шкільні роки. Це давало можливість зупинити миттєву красу природи й насолоджуватися нею один на один”. Чому саме котів? «В моєму архіві багато різних сюжетів, але спокійність і грація пухнастиків переважила»

Галина Василівна розповідала цікаві, інколи смішні, історії із життя фотохудожника, згадала власні  поетичні рядки про котиків. Чудовим доповненням до спілкування були котоісторії читачів та друзів пані Галини. Щирістю та відвертістю зачарували юні читачі Марк та Аллочка, які обожнюють своїх домашніх улюбленців. «Скільки цікавих історій у Вас. Мабуть пора вже видавати книгу», - дякувала Галина Вовченко найактивнішим учасникам гри.

Читали власні оповідання про домашніх улюбленців Марина Федорова, Світлана Конюшенко, Алла Антипова. Звучали поезії як дитячих поетів, так і дорослих. Ніхто не залишився байдужим, коли звучала поезія Сергія Жадана. Декілька дитячих віршів про котиків він написав для своєї донечки. А от його поезію  « І ось прийшла старість до старого кота» присутні зустріли мовчанням. Замислилися?

Насамкінець зустрічі, як іронічне, але мудре побажання прозвучав вірш української письменнииці Надії Гуменюк.

«Коти ніколи зграями не ходять,

У кожного – свій тракт і манівці,

Свого життя свої таємні коди

Виписують вусаті мудреці.

І кожен з них – єдиний і столикий,

І кожен з них – і цезар, і вожак.

Під музику філософа-мурлики

Якось і я постановила так:

За будь-якого розкладу погоди

Сама собі ходи і не нявчи!

Чи то і я з котячої породи,

Чи так мене мій мудрий кіт навчив...»  

"Котовиставка" Галини Вовченко діє у бібліотеці до 27 травня.




Немає коментарів:

Дописати коментар