вівторок, 31 січня 2023 р.

І книги читати, і руками майструвати...

 

Літературно-пізнавальні посиденьки у бібліотеці   продовжуються.

Серія книг «Пізнаю світ» Алехандро Альґара давно вже полюбилася юним читачам. В яскраво розфарбованих виданнях  автор наводить найцікавіші факти про мурах, бджіл, метеликів… А от про павуків чомусь діти відгукнулися не дуже люб’язно. Для багатьох вони виглядають надто дивними. Ще й легенди про них моторошні складають. Можливо  просто звикли до того, що цих маленьких істот хтось вважає   гидкими. Ми спробували з юними читачами змінити думку, прочитавши книжечку Діани Амфт «Як полюбити павученя?»  Як цікаво  розповідає авторка про захоплюючі пригоди маленької павучинки!

Багато цікаво про комах дізналися діти від бібліотекаря. Але і самі дивували своїми знаннями: «Мурахи ніколи не сплять». «Кожного дня всі бджоли світу виробляють приблизно три тисячі тонн меду». «Метелики відчувають смак за допомогою лапок - саме тут у них розташовані смакові рецептори». А ще – «найбільший нічний метелик в світі має розмах крил 30 см Тому його часто помилково приймають за птицю».

Найбільше цікавої інформації діти зібрали про сонечко, маленьке  й ніжне створіння. Хоча більшість із них, як повідомив інтернет, хижаки. А ще – чим старше сонечко, тим менше у неї плям на спинці» Вже разом на посиденьках з’ясували: яке відношення чорно-червоний жук має до Діви Марії та чи насправді сонечко дає молоко?

Найбільше розмов було про божу корівку. Тому й годинний майстер-клас присвятили темі «Сонечко». Сповнені натхнення й бажання створити унікальну комаху, яка вміє крильцями махати,  вусиками ворушить ще й пісеньку співати, діти до завдання підійшли з усією відповідальністю. Невдовзі в бібліотеці «літали» метелики, а діти світилися від щастя. До нових зустрічей!







 

Немає коментарів:

Дописати коментар