пʼятницю, 27 січня 2023 р.

У віночок побажань рідній Україні!

 

День Української єдності у бібліотеці-філії №4 розпочався з патріотичної години «Ми разом! Ми – одна країна!», до якої доєдналися діти не тільки полтавці, а й з Харкова, Чугуєва, Рубіжного, Краматорська.

Говорили, що таке день Соборності України, розповідали про історію свята. Разом складали казку про злого чарівника, якому придумалося поділити українців на західних і східних, та мудрого Світлослова, який добре знав усі земні правди. Звичайно ж, нелегко було провісникам мудреця розбудити народ (дехто спить і досі). Заповіт Світлослова «Сила наша у єднанні» переміг і живе досі.

Однією казкою патріотична творчість і натхнення дітей не обмежилося. Кожен хотів додати своє у «Віночок побажань Україні»: вірш, пісню, спогади чи цікаву оповідку. Не втрималися і дорослі, коли діти  заспівали «Ой у лузі червона калина…», яка є прикладом єднання українців колись і зараз);

Щиро бажали завжди любити свою країну, пишатися своєю історією та своїм народом. Нехай Україна буде гордим птахом у зграї світових країн, нехай щодня дарує українцям свободу думки, відчуття щастя, мир та світлу надію.




Немає коментарів:

Дописати коментар