пʼятницю, 31 грудня 2021 р.

Чи хочу бути я чарівником?

 В останній день, коли 2021 рік готується стати історією, бібліотека-філіал №4 стала простором, де юнаки і дівчата разом із викладачем літератури Людмилою Мандрегеля Брижда відкрили філософське кафе. Це добрий знак!

Юні мудреці пустили нас у свій світ вишуканих розмов, інтелектуальних бесід, у світ щирості, відвертості, емоцій!

Тема для розмови – подарунки! Що складніше – вибирати подарунок чи дарувати? Як зробити подію радісною? Чи потрібно ТЕ другу, знайомому, однокласниці?

Усе закрутилося-завертілося. Розлогі "проповіді" нікому не потрібні. Міркування – так! Цікаві думки, ідеї, пропозиції. Повага, вміння слухати, правило «піднятої руки» .

Юнаки та дівчата працювали в парах, вимірювали температуру за «шкалою емоцій», дивилися не розважальний мультфільм, який викликав багато питань для обговорення. Всі не обговорювалися. Проголосували і вибрали два найцікавіших.

Людмила Миколаївна впевнено вела дітей лабіринтами філософської думки. Творче й неординарне мислення юних мудреців про дарування: як вирішити проблеми «страху, невпевненості», як отримати відповідні емоції від того, кому вже належить Ваш подарунок. Чи потрібно їх (емоції) чекати взагалі? У кожного власна думка, але порада чи пропозиція зайва не завадить.

«До вибору подарунка підходити тонко і з любов'ю», «особисто я більше люблю дарувати - мені подобається вгадувати бажання», «подарунком легко можна образити, а ще легше - образити почуття дарувальника», «найприємніша мета дарування - потішити й здивувати», «догодити буває просто життєво важливо, а часто - не виходить».

 Все пізнається у порівнянні! Але коли на твоїх очах народжується істина, новий проєкт, а юнаки та дівчата готові до змін, стати чарівниками, щоб допомогти світові, то впевнена, попереду у нас щасливий новий 2022 рік! З новими перемогами, відкриттями, нехай маленькими невдачами, але потужний, мирний і прекрасний! Дякую, юні мудреці за чудовий урок! Для Вас у нас є чудовий подарунок – книга «Кавярня мертвих філософів» для обговорення!




Немає коментарів:

Дописати коментар