неділю, 12 грудня 2021 р.

Казковий світ Івана Андрусяка

На літературні посиденьки до юних читачів бібліотеки-філіалу №4 завітав справжнісінький дитячий письменник Іван Андрусяк! Розбишацький і позитивний, веселий і кумедний, та ще й улюблений казкар полтавської дітвори! Він любить дітей і пише для них неймовірні вірші, які під час зустрічі напам’ять читали не лише діти, але й дорослі!

Улюблений письменник розкривав школярам літературні таємниці: як вигадує чудовезні історії з пригодами і втечами та хто йому нашіптує оповідки з страшилками, усмішками і реготаннями!

Чи сам він придумав би Чакалку! Чому саме він насмілився написати про Чупакабру, яка  у його розповідях, до слова, геть не страшна!

Упродовж зустрічі Іван Михайлович презентував маленьким читачам нові книжки та історії.

Коли стаються таємничі злочини, усі тварини з довколишніх будинків, ба навіть ті, що живуть на вулиці, неодмінно звертаються до морського свина - детектива Жерара із повісті «Морськосвинський детектив». У Івана Андрусяка  він знаний ласун, тож береться за справи тільки за умови смачненького гонорару. Разом із Жераром письменник розслідують, хто поцупив котячий сніданок? А якщо до читання долучишся і ти, юний друже, то на всіх Вас чекають карколомні пригоди. Тікатимете від голодних хижаків, з’ясуєте геть усе про невідоме страшидло, яке лякає добрих тварин. Разом досліджуватимете темні закапелки й будете боротися зі страхами, а найголовніше - навчишся ловити зловмисників, застосовуючи дедукцію й логіку. Але щоб дізнатися всі таємниці розслідування, необхідно познайомитися із Жераром і неодмінно прихопіть з собою смаколики. Бо морський свин, як і сам письменник, великий ласун!

Діти сміялися-веселилися, коли смішив їх улюблений письменник. Враз затихали, коли розмова набирала серйозних обертів. А говорити із відомим казкарем – одне задоволення! Про книги, героїв, навчання, улюблені заняття – кожен хотів поділитися своїми знаннями і, навіть, таємницями. А раптом письменнику пригодиться!

Іван Михайлович розповідав про свої книги – «Сірка на порох», «Нечиста сила та інші капосні історії», які тепер є у нашій бібліотеці.





Немає коментарів:

Дописати коментар