понеділок, 5 квітня 2021 р.

Унікальний подарунок Євгена Глібовицького.

 

2 квітня 2021 року до Полтави завітав Євген Мирославович Глібовицький,  експерт зі стратегічного планування. А ще - цікавий співрозмовник, викладач в кількох університетах, в кількох слухає лекції, створює дивні і недосяжні для звичайних громадян проєкти, як  Унівська група інтелектуалів, які напрацювали стратегію розвитку Львова на 20 років. Та все ж, основний предмет  досліджень гостя -  цінності.       


Пан Євген добре знав, що у нашій бібліотеці немає  книги «Шептицький від А до Я» – своєрідної абетки, яка відкриває читачам головні віхи життя великого митрополита, оповідає про його рід, формування його як людини.


Із подарованої книги читачі дізнаються, де митрополит Андрей народився і навчався, як пішов за покликанням серця, як служив Богу і людям, допомагаючи сиротам і знедоленим, рятуючи від переслідувань євреїв. Інтелектуал і жартівник, добрий Тато і приклад для багатьох – різні іпостасі митрополита відкриваються в цій непересічній абетці-енциклопедії.

Для всіх, хто хоче мислити критично, розуміти зв’язки суспільних та 


економічних процесів, хто шукає цікаве та ненудне читання  - продовження драйвового економічного бестселера «Фрікономіка» — «Суперфрікономіка» Стівена Левітта та Стівена Дабнера. Автори  спростовують поширені міфи та перевертають уявлення про повсякденну реальність.





Інша – це «Перспективи Української Революції», збірник статей Степана Бандери, що вийшов друком у Мюнхені 1978 року. За допомогою QR-кодів читач зможе потрапити в онлайн-медіатеку, де зібрано оцифровані видання середини минулого сторіччя, у яких публікувався автор. А ще там можна побачити десятки зображень, пов’язаних із життям і діяльністю Степана Бандери і, навіть, почути живу мову Провідника.

Євген Мирославович підготував унікальний подарунок для юних читачів – книга у коміксах «Політика для початківців». Інформаційний довідник допоможе  пояснити про такі непрості речі, як права людини, свободу слова, фемінізм, вибори та голосування.

«Більшість батьків вважають тему політики досить складною для розуміння дитини. А коли дитина підростає, то не розуміє базових речей, які відбуваються у її країні». «Політика для початківців» допоможе зрозуміти, як насправді працює демократія, чи може бути війна виправданою, хто несе відповідальність за планету, як вести суперечку та навчитися дискутувати чи що таке бюрократія.

І насамкінець, книга Грицька Чубая «П'ятикнижжя». 


«…В двадцятий вік потрібно жити

За двадцятьох, що не дійшли.

Й боліть двадцятибальнем болем,

І долі двадцять раз пройти.

За двадцятьох орати поле,

За двадцятьох тягар нести.

За двадцятьох літати в небо

І припинити війнам лік:

Щоб кожен жив лише для себе

В майбутній двадцять перший вік»

 

Немає коментарів:

Дописати коментар