середу, 14 квітня 2021 р.

Природні дивинки з екоторбинки #Екочитання

 


13 квітня 2021 року. Вкотре карантин нас загнав в онлайн. Всюди діють карантинні обмеження. Але другокласники ПШ 44 не відступають. Екодесант - так екодесант. Як же без чудових новинок із чарівної екоторбинки!

Адже «природу пізнавати треба», «вивчати звички тварин та рослин цікаво», «ще більше хочеться дізнатися про тварин», «природу захищати  потрібно» … Так  вирішили школярі та взялися за читання книг.  Обговорити можна  і онлайн…

Бібліотека-філіал №4 для обговорення запропонувала дві книги -  новинку відомої письменниці Дари Корній казку «Особливий» та «Метелики» із серії «Пізнаю світ» із яскравими малюнками та  цікавими фактами із життя комах.

Разом дізналися усі секрети життя цих чудових комах: як вони живуть, як


харчуються, про їхнє неймовірне перетворення з гусениці в метелика, про  роль в навколишньому середовищі та про зв'язок між ними і людьми. Які б не були чарівні ці дивні комахи, але розчарування у дітей було – вони шкідники, бо знищують зелені листочки. А казочка «Особливий» з чудовими ілюстраціями Ярини Каторож - про гарненького зеленого кленового листочка, якого разом із тисячею братів – сестер ледь не знищило полчище гусені. А вони ж такі милі, гарненькі, беззахисні! (а чи беззахисні?!) І кого захищати в природі?


 «Необхідно порозумітися, - запропонувала вихід Аня. – Як  у книзі шведського письменника Свена Нордквіста «Фіндус іде з дому». Кіт і дідусь врешті-решт порозумілися!»  І переказала історію кота Фіндуса та дідуся Петсона, але не до кінця… Повинна ж бути інтрига!

Читаємо книги, обговорюємо, вчимося,  бо у «природі все, як у нас, людей». Читаємо із задоволенням!



Немає коментарів:

Дописати коментар