пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Мольфарка українського слова. Онлайн-зустріч із Дарою Корній

         


15 квітня 2021 року бібліотека-філіал №4 долучилася до онлайн-зустрічі  з відомою та добре знаною в Україні сучасною письменницею Дарою Корній. Поціновувачі її творчості називають улюблену авторку мольфаркою українського слова, золотою письменницею України, королевою українського фентезі, мавкою, чарівницею … За свою десятирічну письменницьку кар’єру Дарі Корній вдалося досягнути беззаперечного успіху: тричі стати лауреаткою Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», написати більше 20 книг та прославитися на всю Україну. У чому ж секрет письменниці? Мабуть у тому, що письменство для неї – це хобі, яке вона перетворила на професію.


Щира відверта та харизматична Дара Корній щедро ділилася під час онлайн-зустрічі письменницькими таємницями. Найбільше говорили про світ чарівних істот праукраїнської міфології, досліджений та опрацьований Дарою Корній. Книги «Духи природи», «Домашні духи», «Духи-шкідники» відкривають для  читачів дивовижний та самобутній світ українських вірувань. Гортаючи їх сторінки, Ви дізнаєтеся про поважного домовика чи познайомитеся з добрим покутнім, поблукаєте правічним лісом, послухаєте чугайстрову сопілку чи подиветеся в очі старенькому лісовикові. А ще Дара Корній знайомить із моторошним світом, у якому уява наших пращурів пояснювала всі негаразди та невдачі.

Дара Корній розповідала присутнім історії написання книг, розкривала  таємниці сюжетів, світ  героїв  своїх романів, їх прототипів. ЇЇ книги – це плетиво людських доль, про які можна розповідати багато, а ще краще – їх читати.

Пані Мирослава розповідала про написання дитячих книг, які стали для неї дуже дорогими, а для нас, читачів – цікавими та необхідними.

«Пригоди Змія Багатоголового» не тільки заманюють у павутину незвичайних пригод, а й навчають цінувати дружбу й дослухатися до свого серця. А ще, мандруючи Скелястим Світом, переконуєшся, що любов і повага до матінки-Землі – понад усе.

Для найменших Дара Корній, з легкої руки внучки Дзвінки, написала казочку «Особливий». Такий собі рецепт від кленового листочка про те, як стати особливим. «А може ми насправді народжуємося особливими, а обставини перетворюють нас на однакових?»

 Що ж потрібно робити, щоб не втратити свою унікальність, навіть коли в це ніхто не вірить. Де знайти відповіді? У книгах Дари Корній!


Там і мудрість, і таємниці…

 «Той, хто плаче, не завжди слабкий, просто надто довго він був сильним».

«Любов тримає людей укупі, одне біля одного, егоїзм розводить по кутках».

 «Кров – це те, що робить нас особливими. І вона нас береже, навіть якщо ми не хочемо і не розуміємо всієї цінності цього дару. Бо кров – це пам'ять роду».

«Найважливіше у цьому світі – залишатися людиною. Народившись нею, не переставати бути нею»




Немає коментарів:

Дописати коментар