середу, 31 березня 2021 р.

Екодесант «Як полюбити павучка?»

 


30 березня 2021 року бібліотека-філіал №4 здійснила екодесант до другокласників, щоб презентувати новинку, яка з’явилася у бібліотеці завдяки доброчинності Фундації Дарини Жолдак – дитячу книгу Діани Амфт з чудовими ілюстраціями Мартіни Матос «Як полюбити Павучка»

Завдяки мандрівкам - історіям маленького павученяти, школярі на весь живий світ подивилися по-іншому: як на місце, де кожна найменша тваринка важлива, цікава і навіть хоч трішечки чарівна.

Екочитання розпочалися із знайомства з доброзичливою родиною павучків. Історія невеличка, проста і добра, легко зацікавила юних читачів.

 На сторінках книжки павучки виглядають милими істотами, дуже схожими на людей. Елегантний дядечко Цибер, насправді Оскар, має вуса, краватку, капелюх і тростину. Красуня Белла милується своїм відображенням в озері, а ще має гарні блакитні очі та рожевий бантик у волоссі. Бабуня Ерна в’яже павутинку спицями та в окулярах, а на голові у неї – цілий рядочок бігудів. 


Кожен герой тут – цікава особистість, зовсім не схожа на інших. Малий павучок почув, що люди бояться і навіть гидують павуками. Дехто з дітей також в цьому зізнався і це павучка дуже засмутило. «Чому люди нас бояться?» – саме на це запитання відповідь. Кожен школяр мав на це відповідь, як і герої книги: кузен Пункі сам боїться людей; тітонька Ігітта вважає, що немає ніяких проблем, якщо павуки живуть не в будинку, а надворі; художник Міро думає, що люди не бояться, а захоплюються павуками, бо вважають їхнє павутиння витонченим твором мистецтва… 

«Ми боїмося тільки того, що для нас незрозуміле», - всі разом дійшли згоди 


та разом пустилися в віртуальні мандри «Милі та неповторні павуки» Насамкінець, чудова дитяча письменниця Діана Амфт підкинула нам ще одну тему для обговорення: «Ми маємо приймати всіх такими, які вони є» Це стосується і нас, людей. Чи не так?!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар