середу, 24 березня 2021 р.

Фізика – це нудно та складно?! Тоді поєднуємо строгість формул із красою.

 

Бібліотека-філіал №4 вітає всіх, хто любить чи не любить фізику, але має бажання її вивчити. Для Вас презентуємо унікальну новинку, яка була видана у грудні 2020 року у видавництві ВookChef – «Фізика. Основи і механічний рух».

У книжці, яка вийшла під девізом «просто і зрозуміло про фундаментальну науку», зібрано найцікавіші теми з механіки, а її автора, одесита Павла Віктора, тепер називають вчителем фізики №1. 

Одинадцятикласниця Поліна Бринова під враженням від книги: "Просто, зрозуміло та цікаво! А ще можна переглянути досліди та пояснення задач за допомогою GR- коду"

До речі, Павла Андрійовича не просто так називають учителем фізики, який підкорив світ. 2020 року він отримав «Срібну кнопку YouTube» за перші 100 000 підписників на своєму каналі.                                            


 Перші записи уроків Павло Андрійович почав викладати в мережу 2014-го - для учнів Рішельєвського ліцею, які були відсутні в класі. Коли з’ясувалося, що уроки дивляться далеко за межами Одеси, сяйнула ідея створити повноцінний канал з фізики. За цей час уроки  переглянули вже понад 25 млн разів від США та Європи до Далекого Сходу. Серед глядачів — школярі, студенти й дорослі.

І от, вітаємо - книга «Фізика. Основи і механічний рух» Павла Віктора, написана за мотивами цих відеоуроків, є у нашій книгозбірні! В ній зібрані найцікавіші теми з механіки. Це стане в пригоді як школярам, яким потрібно закріпити знання з предмета, так і дорослим, які бажають глибше розуміти дивовижний світ природи та її явища.

«Книга – не заміна, а доповнення конспекту. Коли ти конспектуєш, то задіяні додаткові види пам’яті. Інша справа, коли слухаєш живу мову вчителя, то толку від цього набагато більше», - пояснює Павло Андрійович. - Головне  – практика – неможливо навчитися грати на скрипці, тільки спостерігаючи за скрипалем. Універсальна порада: вирішувати самостійно якомога більше задач по фізиці. Коли ти вирішуєш задачі, то згадуєш теорію та вчишся її застосовувати на практиці»

Із розмови з Павлом Андрійовичем:

«Фізика – це розумне сприйняття світу вивчаючи фізику – ти вчишся думати та знаходити рішення в ситуаціях з нечітко поставленими умовами»

 «Найголовніше в професії вчителя фізики – гарно володіти предметомбути собою та любити аудиторію.»

«Я не перебираю і читаю все, що попадеться під руку. Зараз читаю «Голодні ігри» англійською для розвитку мови. Але найбільше захоплююся фантастикою з історичним ухилом» 

«Людина тільки тоді буде щасливою, коли реалізує всі свої таланти.»

 Будьте щасливі! Найцікавіші книги з фізики чекають Вас у нашій бібліотеці.

   









Немає коментарів:

Дописати коментар