вівторок, 16 березня 2021 р.

Історична таємниця. Олеся Мамчич про "велике переселення народів"

 


В бібліотеці-філіалі №4 презентували ще одну новинку видавництва «ПОРТАЛ» - книгу дитячої письменниці Олесі Мамчич «Олениця біжить по морю»

Чи насправді у візантійському літописі є легенда про оленицю, яка перейшла по мілині Азовське море, мимохіть підказавши гунам швидкий шлях до Криму, ми обов’язково запитаємо у авторки. А от те, що книга сподобалася не тільки дітям, а й дорослим читачам доведено на 100%

           Відомо, що велике переселення народів почалося, коли гуни витіснили готів на землях, що нині належать Україні. Це змінило історію Європи. До чого тут олениця? Перегорніть сторінку книги Олесі Мамчич  і Вам все стане зрозуміло. «Ти, оленице, зрушила з місця всі народи… Готи втекли від гунів. Туди, де раніше були гепіди. Гепіди злякалися готів і побігли далі. І наполохали наступних, а ті наступних» Школярики це зрозуміли. Пояснили і чому тварини людей називали «двоногими істотами», «страхопудами».


Ще цікавішою була гра «Що буде, якщо?», яку рекомендувала Олеся Мамчич і видавництво «ПОРТАЛ» . Чомусики грали із задоволенням, аналізуючи та прогнозуючи наслідок:  «Що буде, якщо сонце сховається за хмари? Що буде, якщо машина проїде на червоне світло? Що буде, якщо кішку взяти за хвоста?» Для дорослих відповіді занадто очевидні, але у дітей, у їхніх думках є багато інших цікавих тем. Гра не тільки допомагає самим дітям шукати відповідь, але й зрозуміти, які непередбачувані можуть виникати наслідки в житті.

А все, як пам'ятаєте, почалося з легенди про оленицю і гунів. Читаємо книги видавництва «ПОРТАЛ» із задоволенням!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар