середу, 3 березня 2021 р.

КАЗКОВИЙ ВЕРНІСАЖ #Читання для задоволення

2 березня 2021 року, напередодні Всесвітнього дня письменника, бібліотека-філіал №4 запросила маленьких читачів на краєзнавчу годину "Казковий вернісаж".

Насправді, Полтаві та її читачам є ким пишатися: серед відомих українських дитячих письменників - полтавські казкарі Тетяна Луньова (Горицвіт), Віктор Сердюк, Олена Колінько, Тетяна Ваценко...

          У казкових героїв книг Тетяни Луньової - зайчаток, іжачків, панд, коал, білочок, кротів і, навіть, комариків - усе відбувається так само, як і в дітей. Вони товаришують, сваряться і миряться, сумують і радіють. "Отак, пізнаючи світ і себе, діти поступово дорослішають, стають чуйнішими і мудрішими", - ділиться думками улюблена письменниця, авторка книг "Зайченятко У", "Будиночок, що пахне евкаліптом", "Червоний панда на ім'я Фейерверк".

«Повісті Віктора Сердюка вирізняються поєднанням реального світу з казковим», - пояснила ведуча та запросила школяриків у таємничий та сповнений пригод світ Флоренії. Найцікавіше, що деякі сміливці, почувши вислів «яківчанський ліс», відразу ж здогадалися, що мова йде про полтавський дендропарк. Від цього пригоди Мишка, його випробування, знайомства ще більше зацікавили малечу.

Цікава, інтригуюча поема-повість «Курдуплик»  Тетяни Ваценко та не менш захоплююча повість «Шпалереон» Олени Колінько знайшла своїх читачів і, і я впевнена, ми ще повернемося до їх обговорення.

Полтавські казкарі – талановиті та особливі. Порожня полиця, де ще на початку зустрічі стояли в очікуванні малих читайликів 16 книг, не виглядить сумною. Гордо тримає простір для унікальної новинки видавництва «Дивосвіт» - «Пригоди кота Мурчика в Полтаві» Любові Гевленко та Ганни Грибан. Відкриваємо таємницю… Це казкова розповідь про місто, яке має давню й непросту історію. Головний герой книжки кіт Мурчик, подорожуючи, потрапляє у різноманітні кумедні ситуації, з яких вдало виходить завдяки друзям. Юний читач може дізнатись немало цікавого про начебто знайомі місця, вулиці, будинки, довідатися про історичні події, пов'язані з Полтавою.

Казковий вернісаж продовжується…









Немає коментарів:

Дописати коментар