понеділок, 30 вересня 2024 р.

Творча зустріч із Оксаною Калиною.

     
 


         У бібліотеці відбулася зустріч з письменницею Оксаною Калиною, яка відвідала книгозбірню в рамках міні-проєкту «Життєві історії».   

Оксана Калина, знана авторка романів, які вже полюбилися полтавським читачам. Гостя завітала до бібліотеки із презентацією новинки видавництва «Клуб сімейного дозвілля» - романом «Батерфляй».

Творчий шлях пані Оксани розпочався з оповідань, які вона писала здебільшого для себе. "Старі казки на новий лад" - добірка  відомих казок, але переписаних під реалії сьогодення. Кожне з оповідань адаптоване під українську сучасність, але не позбавлене присмаку казкового сюжету.

«Легкий стиль написання захопив родичів, а згодом і моїх друзів», - розповідала  Оксана Калина. Вона наважилась на участь у конкурсі рукописів одного з видавництв України. Результат – чотири книги, на які черги у бібліотеці.

Її романи  відображають проблеми сьогодення, зображують персонажів, за образами яких стоять справжні люди. Сюжети - близькі і зрозумілі кожному.

Перша книга письменниці, яку побачив світ - "Повість про останню любов". Тонка лірична історія про кохання, яка здатна змусити читача по-іншому поглянути на відносини між людьми та вічність почуттів.

Роман «Довга дорога додому» - сильний і вразливий одночасно. Потужна й емоційна книга переносить читача у 90-ті роки, де головна героїня Мар'яна бореться за свою свободу і справедливість.  

 «Читається на одному подиху! Історія про те, як змінюють нас критичні обставини, в яких хтось ламається, а хтось знаходить нову себе». Це відгук про роман «Довга зима»

Найбільше розмов було навколо нового роману Оксани Калини – «Батерфляй».  Письменниця відверто ділилася: «Відгуки на «Батерфляй» варіюють від «неможливо відірватися» до «ну не знаю, може комусь таке подобається…»  Хіба це не привід прочитати її самому й оцінити? Книга, дійсно, не однозначна.

Ірина Толок щиро поділилася думками й переживаннями про роман «Батерфляй». Отримавши приз від письменниці, пані Ірина вирішила, що книга має бути у «нашій бібліотеці».

Упродовж зустрічі Оксана Калина щиро й відверто відповідала на запитання читачів. Спілкування  продовжилося після зустрічі та автограф-сесії.    Літературний сезон «Життєві історії» розпочався!

Дякуємо за підтримку проєкту подружжю Марині та Андрію Гурник.













 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар