неділя, 29 вересня 2024 р.

Зробити день цікавим можна!

       


     У бібліотеці-філії №4 напередодні Всеукраїнського дня бібліотек  відбувся уїк-енд «Бібліотерапія. Або як зробити день цікавим?!», який відвідали більше 100 читачів.

Упродовж дня працювало бюро літературних новинок, де були представлені 68 книг в рамках благодійної ініціативи «Подаруй цікаву книгу бібліотеці».

Шанувальникам «чогось новенького» з художньої літератури зарубіжних і українських авторів були представлені романи Сара Джіо, Колін Гувер, Алі Гейзелвуд, Діна Кунца, Стівена Кінга, Кіри Малко, Кетрін Беннер, Медлін Міллер, Андрія Кокотюхи, Людмили Волок, Олександри Товкайло, Оксани Кір’ян, Василя Шкляра, Ярослави Литвин.

Відкрити для себе сучасних авторів поки мало відомих широкій аудиторії допомогли експрес-репортажі, які підготували бібліотекарі та інформаційні листки з біографіями письменників.

          Окремий розділ був представлений нонфікшн-новинками. Це література, яка базується на реальних подіях, фактах і дослідженнях, допомагає розширити кругозір, отримати нові знання та навички, а також зрозуміти складні явища і процеси, що відбуваються у світі.

Родзинкою бібліотечного уїк-енду для дорослих читачів стала творча зустріч з українською письменницею Оксаною Калиною, на яку авторка завітала з 
презентацією роману «Батерфляй»

Для дітей у цей день були проведені бібліоподорожі, літературні години-мандрівки.

Допитливі школярі зазвичай ставлять безліч різноманітних запитань, на які дорослі іноді не відразу можуть відповісти. А ще юні дослідники із задоволенням пізнають світ, не розуміючи іноді, як слід вчинити у певній ситуації. На прикладах авторських казок, разом шукали відповіді на їхні запитання.

Зокрема звернулися до літературних творів полтавських авторів Тетяни Луньової, Віктора Сердюка, Тетяни Ваценко. До речі, книга «Стежками Флоренії, або випадок на Ульчиній галявині» - чудовий спосіб збагатити дозвілля дітей, відвідавши Полтавський дендропарк, де відбуваються всі казкові пригоди. Це унікальна можливість провести час разом, пофантазувати, помандрувати, познайомитися з природою рідного краю, а можливо й зустріти привидів. Отже, читання казок має безліч переваг. І це було доведено під час літературної години «У гостях у казки».


Найнеочікуваніший сюрпризом бібліотечного уїк-енду – 105 цікавих новинок для дорослих і дітей подарованих нашій книгозбірні. Зробити день цікавим можна!






 

Немає коментарів:

Дописати коментар