вівторок, 17 вересня 2024 р.

Радимо додати роман Стівена Кінга «Долорес Клейборн» до свого списку читання.

 


У бібліотеці-філії №4 зібралися учасники книгареньки «Я бачу, вас цікавлять книжки», щоб обговорити книгу Стівена Кінга «Долорес Клейборн»

Окрім того, що Стівен Кінг дуже талановитий і плідний письменник, він ще й активно підтримує Україну в нашій боротьбі. Звісно, багато критиків вважають Кінга простим белетристом. Часто Кінга називають королем жахів. Звісно не випадково. Проте  американський письменник створив і ряд інших жанрових творів чудової якості. Його визначна риса - неймовірна продуктивність, адже ледь не щороку у нього виходить новий роман, а часом і більше текстів.... Він автор понад 200 творів, серед яких понад 50 бестселерів у стилях жахи, фентезі, трилер, містика.

Та для обговорення запропонували роман «Долорес Клейборн». Можливо тому, що вважають його одним із найглибших творів автора?

 Химерний трилер про жінку, яка стає головною підозрюваною у вбивстві свого чоловіка під час сонячного затемнення,  та про всі ті таємниці, що призвели до цієї трагедії.

Книга про материнську любов. І не тільки. Окрім чудової та незабутньої сюжетної лінії, яскравих персонажів і напруженої динаміки, Стівен Кінг підіймає низку надважливих тем, які зібрали три покоління читачів для обговорення.

  Співчуття та милосердя, віра в людську доброту, прощення, сила материнської любові та сила людського духу взагалі.

Центральний персонаж, Долорес Клейборн, викликає неперевершене співчуття, навіть, розуміючи, що мова йде про вбивство людини.

Ділилися думками про розуміння стосунків, почуттів, психічних станів і співпереживання.

«Чи можуть бути справедливі стосунки, якщо один із героїв їх часто порушує?» «Прощення є складним, але важливим кроком у подоланні ненависті та страждань». «Деякі персонажі роману борються з власними помилками, а інші не відчувають їх, не хочуть бачити»

Якщо ви ще не читали "Долорес Клейборн", радимо додати її до свого списку читання. Тут майже немає жахів. А ми рухаємося далі. Читаємо роман Євгенії Кузнєцової «Спитайте Мієчку».







 

Немає коментарів:

Дописати коментар