вівторок, 10 вересня 2024 р.

Читай! Фантазуй! Твори!

 


У нашій бібліотеці відкрився новий сезон «Арт-майстерні Лариси Гецелевич».

Це літературно-мистецькі посиденьки до яких охоче приєднуються і діти, і дорослі. Всі, хто цікавиться мистецтвом, легендами, спадщиною української народу чи любить читати й обговорювати книги,  творити своїми руками власні шедеври збираються щонеділі у книгозбірні.

- Давайте зробимо гнома-домовичка? , - запропонували юні майстрині.

- Легко», - підтримала ідею господарка посиденьок.

Про те, що гноми – духи землі та гір, а у європейській міфології маленькі, людиноподібні істоти, що мешкають під землею, в горах і лісах знають майже всі.

Дівчата пригадали: «На зріст, як дитина,  наділені магічною силою, носять довгі бороди», «Гноми надзвичайно образливі та примхливі», «Вони зберігають свої скарби у надрах землі».


Бібліотекар Тетяна Григорівна запросила дівчат у літературні мандри, щоб кожен міг пофантазувати, уявити й створити свого міфічного героя.

Загалом гноми – це добрий, працьовитий народ, який дуже сильно постраждав від людської жадібності. А хто ж тоді домовики? В нагоді стали книги Дари Корній «Чарівні істоти українського міфу». Разом читали й дізналися про поважного домовика, надійного захисника роду. Познайомилися з добрим покутнім, який може нашептати вам своє благословення.  Сторінка за сторінкою всі разом відкривали  дивовижний і самобутній світ українських вірувань.

Для дітей, які вірять у дива, марина Павленко написала аж три пригодницькі повісті про домовичків. Письменниця запевняє, що кожен дім має свого чарівного охоронця – домовичка. Він живе поряд з іншими мешканцями, хоч і не часто з’являється на очі людям. Але  найкмітливіші зможуть познайомитись із ним і потоваришувати, якщо … (інструкція в першій книжці)

 «Коли ж ваше житло досі ніхто не оберігає, у вас є нагода це спробувати виправити», - запросила Лариса Леонідівна присутніх до роботи.

Результатом дівчата здивували. Не повірите, але це на перший погляд тільки домовички вийшли схожі. Насправді, кожен із своїми  рисами,  настроєм, емоціями.


 







Немає коментарів:

Дописати коментар