четвер, 11 квітня 2024 р.

«Все буде добре, поки ми тримаємося за лапки» . Оксана Була


До бібліотеки-філії №4 завітали першокласники школи 27, дізнавшись про 22 новинки «Валізки з книжками».

Школярики вже добре вміють читати. Тому мандрівка сторінками книги-новинки «Вересова міль»   вдалася і цікавою, і пізнавальною.

Оксана Була, авторка казки, не тільки дитяча письменниця, а й талановита художниця-ілюстраторка.  Оформлення книги – це яскравий приклад потужного використання оповідальної сили малюнка. Гарні ілюстрації, які передають не тільки красу, а й емоції героїв. Слухаючи розповідь і переглядаючи малюнки «на всю сторінку», юним читачам легко фантазувати. Тому діти змогли без труднощів уявити казковий світ вересової галявини, де народилася і жила героїня історії - дівчинка - міль.

Справа у тім, що Сіра Міль звикла ховатися у заростях вересу і показуватися зі сховку лише з настанням темряви. Вона, звичайно, мріє побачити дерева, але ніколи не покидає свою галявину. Сіра Міль самотня, бо вважає, що вона єдина міль на світі.

Діти читали книгу із задоволенням, коментували й обговорювали майже кожну подію у житті героїні. Уявивши себе  на місці Сірої Молі, намагалися зрозуміти  її та допомогти «побачити інший світ», що існує за межами вересової галявини. Диво сталося: вона познайомилася з іншими мешканцями лісу й відкрила новий світ. Як же їй сподобалася подорож!

Оксана Була розповіла надзвичайну історію маленької Сірої Молі, яка торкнулася сердець маленьких читачів.

Разом з героями книги діти вчилися дорослим істинам, адаптованих письменницею для дитячого сприйняття. Говорили з дітьми про страхи, невпевненість і нові знання, про обережність, безпеку й сміливість. Герої казки спонукали дітей до роздумів про людяність, милосердя, гостинність, привітність.

 "Вересова міль" - це прекрасний твір, який підходить для прочитання і дітям, і їх батькам. Прості істини, написані для дітей, будуть корисні і дорослим. До прикладу: «Між днем і ніччю є обовязково сутінки», або «Все буде добре, поки ми тримаємося за лапки».






 

Немає коментарів:

Дописати коментар