пʼятницю, 22 липня 2022 р.

Два кольори - одна держава.

  У кожного по-різному проявляється патріотизм. Один зробив татуювання з тризубом, другий поставив на робочому столі синьо-жовтий прапорець, третій одягає вишиванку не тільки на свята, а й у будні. Бувають такі, хто зовні не демонструє, проте є справжнім патріотом своєї країни.  Цікавляться історією рідного краю, шанують пам’ять предків, виховують дітей гідними людьми. Такі серйозні питання обговорювали юні читачі бібліотеки-філіалу №4 упродовж літературно-мистецьких посиденьок.

Слідуючи настановам Юрка Журавля, відомого всім художника – ілюстратора, автора альбому-розмальовки «Знай наших», малюнки наших читачів сміливо мандрують разом із маскувальними сітками до наших захисників.

Про патріотизм судять не по словах, а по справах людини. Сьогодні, як ніколи, кожен українець  активно працює заради нашої держави. Не всі можуть йти на війну, але кожен може зробити будь-який, навіть маленький внесок у становлення незалежності - допомагаючи солдатам, беручи участь у волонтерській діяльності та акціях, спрямованих на збір грошей та речей для армії.

Дитячими руками сплетені браслети жовто-блакитних кольорів незабаром будуть  на передовій.

Сьогодні говорили про давні історичні зображення козацьких прапорів, про символіку кольорів на прапорах різних країн. Тому бажання дітей зрозумілі: зробити браслети червоно-білими та із білих і синьо-зелених стрічок. Це кольори прапорів наших польських друзів та Полтави.

Діти розповідають:

«З давніх часів і по сьогоднішній день прапор - символ незалежності народу і держави. Прапор кожної країни є унікальним, і кожен з них символізує щось своє. І колір також»

«Синій колір символізує ясне небо, а жовтий — стиглі пшеничні поля».

«На польському прапорі містяться два кольори — білий  і червоний.

Вони в точності відповідають кольорам державного герба: білий — білому

 орлу , червоний колір — фону герба».

«У геральдиці білий колір  означає бездоганну чистоту, святість, а червоний - символ вогню, сили, мужності і відваги».

«Прапор Полтави складається з двох  кольорів. Білий  символізує собою гідність і справедливість. Синьо-зелений  -  віру, надію,  боротьбу за свободу, щастя».





Немає коментарів:

Дописати коментар