пʼятницю, 15 липня 2022 р.

Треба просто зробити перший крок.

    14 липня 2022 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч з полтавською журналісткою та письменницею Наталією Жовнір.

Одна важлива та особлива грань пані Наталії - поезія. Зараз вона вже має три виданих поетичних збірок. Саме поезія – це те, що завжди йшло поруч  впродовж її життя.  

«Свої перші віршовані рядки написала ще в дитинстві… Вірші найчастіше народжуються, коли переживаєш теплі  почуття. Пригадую, як одного разу по дорозі до магазину раптом у голові «зявилися» рядки, а до вечора вже написався вірш. Часто відчувала потребу просто сісти, взяти ручку і писати», - відверто ділилася гостя з читачами книгозбірні.

Вже через декілька хвилин  читання творів із ранньої збірки «Весняні сни»,  творчість Наталії Жовнір підкупила серця присутніх.  


 Справжнім сюрпризом для письменниці став спогад присутньої на  заході землячки: вірші юної Наталії  пам’ятають ще з часів публікацій у решетилівській газеті.

Особливістю  поетичної творчості Наталії Жовнір є людина з її почуттями, переживаннями, мріями, надіями і вірою. Звучали поезії з студентських років, з нових збірок і «зовсім свіжі». Любов до України та рідного міста, до рідної мови, до природи. Щиро. Відверто. Зворушливо.

«Не писати я вже не можу», - ділилася думками пані Наталія, презентуючи нову збірку «Мандри століттями», яка містить прозові твори письменниці. Реалістична повість з елементами фантастики вже отримала відгуки читачів. «В цілому книга мені сподобалася, а от фінал здивував, -ділився думками Володимир. «Хотілося б продовження історії», - заявила Людмила.

«Чи не  шкода було залишати героїню в майбутньому?» , «Чи є в героїні риси характеру Наталії Жовнір?», «Якщо є вулиця Європейська, то де ж кав’ярня «Чашка»? Запитання читачів допомогли модератору  провести журналістське розслідування та вияснити  письменницькі таємниці гості бібліотеки.


Насамкінець роздуми пані Наталії, як побажання присутнім: «Щоб світ довкола був таким, як мрієш - достатньо лише цього захотіти. А якщо ще додати оптимізму і невичерпної енергії, тоді мрії здійснюються. Треба  просто зробити перший крок.»



Немає коментарів:

Дописати коментар