четвер, 21 липня 2022 р.

«Будь-які зміни в суспільстві варто починати з себе!»

     Бібліотека-філіал №4 стала партнером для реалізації молодіжного проєкту «Підвищення цифрових компетенцій молоді», який виконує Полтавська філія Суспільної служби України та Театр сучасного діалогу за підтримки Global Fund for Children  Глобального фонду для дітей.

12 занять, 36 годин, 4 викладачі і все це абсолютно безкоштовно. Все що потрібно - це заповнити гугл форму.

17 активних юнаків та дівчат стали учасниками медіакурсу. Хтось із студійців мріє стати інфлюенсером, а хтось має багато креативних ідей

чи любить знімати відео,  не уявляє свого життя без соцмереж , або просто знає, що означає хайп, вайн, хейтери та рандом. Учасники мають спільні погляди і готові дискутувати. Вони унікальні, бо мають власну думку, відверті та щирі в розмовах, уміють цінувати час свій та час інших, готові до саморозвитку та отримувати нові знання.

Досвідом з молоддю  будуть ділитися топові та досвідчені тренери. Олена Бурім та Андрій Кінаш – професіонали з питань медіаграмотності, безпеки та кібербезпеки, критичного мислення. Костя Калюжний і Ярослав Шевченко розкриють таємниці та  можливості різних соцмереж, гаджетів та ресурсів. Юнаки та дівчата матимуть можливість поставити запитання та отримати практичний досвід.

В програмі медіакурсу -  майстерність публічних виступів, основи режисури та монтажу контенту. Разом із тренерами студійці удосконалять свої вміння в створенні контенту для соцмереж, налаштовуванню апаратури (світло, звук), стратегії наповнення каналу, просуванню блогу, захисту авторських прав. Програмою передбачені практичні заняття, екскурсії на телебачення, цікаві зустрічі з відомими журналістами та блогерами.

Після двох насичених днів спілкування маємо перші відгуки:

"Мене дуже вразило, що разом з нами знаходилися професіонали, які допомагають, підказують, діляться досвідом, на чому варто акцентувати увагу».

«Це клопіткі, але дуже цікаві тренінги. А ще за ці два дні я помітила, що  стала впевненіша, знайшла однодумців».

«Вважаю, що будь-які зміни в суспільстві варто починати з себе: робити ці маленькі кроки, і, може, тоді світ стане кращим. Тому я тут.»





Немає коментарів:

Дописати коментар