понеділок, 11 липня 2022 р.

Розташувати казку на долоньці.


     «Театр - це не лише чудова забава, але й шанс розвинути творчість у процесі гри» - переконалися юні читачі бібліотеки, учасники курсу «Імпровіз».   Проводить заняття з дітьми молода й талановита полтавська акторка Вероніка Завертайлова, яка вважає, що театралізована діяльність має велике значення для розвитку мовлення, творчих здібностей, емоційного та естетичного розвитку дітей.

Найбільше дітям полюбився пальчиковий театр. Кожна лялька - окремий персонаж, який розташовується на пальчику у дитини. А розігрувати можна цілі вистави, сюжетно-рольові та розвиваючі ігри.

Головне в пальчиковому театрі - це можливість відкрити і показати світ прочитаної казки. А ще краще для юних театралів зіграти казку, яку вони можуть придумати самі. Уявіть тільки, ти одночасно   режисер,  актор,  глядач.

За допомогою театральної гри мініатюрними лялечками діти на заняттях  навчаються емоційно сприймати зміст казки, запам’ятовувати дійових осіб, послідовність дій, а також залюбки обговорюють сюжет казки, вчинки героїв.

На уроках акторської майстерності  хлопчики та дівчатка вчаться відповідати на запитання за змістом, запам’ятовувати пісеньки й текст, інтонаційно передавати та відтворювати його під час творчих завдань

Гра заохочує дітей до спілкування за темою казки. До того ж, як пояснює Вероніка батькам, така гра розвиває дрібну моторику пальців рук, творчу уяву, пам’ять, логічне, зв’язне мовлення. Казкою легше  виховувати позитивні емоції, почуття дружби, взаємодопомоги, любові до читання, а сама гра допомагає набути впевненості в собі. Виступаючи перед глядачами, діти  стають більш впевненими і товариськими.

Пальчиковий театр, як і книга – вікно в чарівне царство, в якому дитина радіє, граючи, а, граючи, пізнає навколишній світ.








Немає коментарів:

Дописати коментар