пʼятницю, 8 липня 2022 р.

Хто боїться зайчиків?

     


Про пухнастих, тремтливих, боязливих, але дуже милих, симпатичних зайчиків написано чи не найбільше книжок. Ці винахідливі створіння всюди: в казках, оповідках, новелах, повістях, жартах, анекдотах, віршиках, пісеньках, вигадках.

Химерні й кумедні, пригодницькі й романтичні, сумні та веселі історії, ймовірні та неймовірні пригоди кроликів та зайчиків обговорювали юні читачі у бібліотеці-філіалі №4 на літературних посиденьках. Взагалі, всі зайчата за природою дослідники навколишнього світу. Тому часто потраплять у різноманітні халепи. А самі їхні історії  завжди сповнені  карколомними  пригодами та феєричними мандрівками. Нудитися з такими пухнастиками не приходиться.

 Кролик Тишко, Зайченятко У, Колько Колючка, Кролик Петрик… А сім'я зайчиків-Дибайликів, пам’ятаєте,  у відомого дитячого письменника Івана Андрусяка? «Удома Тато-Дибайло добрий і пухнастий. У нього можна посидіти на колінах, на руках, а часом на голові… Ось Мама-Дибайла сувора. Звичайно ж вона дуже добра, але часом свою доброту мусить ховати. Бо з добротою давати всьому лад ой як непросто!» Дивні й просто житейські пригоди зайців не залишать байдужими навіть дорослих.

А ще - кожну повість чи оповідь можна перетворити у сімейну чи командну гру. І родину обєднує, і цікаво, і сумувати ніколи.

Вихованців студії «Магічний папір» зацікавили гумористичні й смішні історії про життя кроликів і зайців. Ідею майстрині виготовити пухнастиків власноруч діти сприйняли «на ура».

Покроково, не поспішаючи, кожен створював образ свого зайчика, наділивши їх рисами характеру на свій смак. Дехто з дітей, до речі, склав і власну історію про життя зайців. Адже, як зауважив Тимофій, вони дуже схожі своєю поведінкою на людей.

         Батькам майстриня ще раз наголосила про роль розвитку дрібної моторики, яка безпосередньо впливає на здатність дитини сприймати інформацію. Не забувайте! «Розум у дитини знаходиться на кінчиках її пальців», - любив повторювати Василь Сухомлинський.



Немає коментарів:

Дописати коментар