пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

Літературний десант "Новинки від ""Порталу"

 

Відкриваємо "Портал"

10 грудня 2020 року бібліотека-філіал №4 «висадилася » літературним десантом «Новинки від «Порталу» у затишній кімнаті ПШ44, де з нетерпінням чекали третьокласники нові книги.

«Карантин карантином, а  читання книжок ніхто не відміняв,» -  підсумував Ілля «висадку десанту».

Насправді, школярики вже давно чули про незвичайний дарунок бібліотеці від полтавських меценатів і, навіть, бачили вже книги від улюблених письменників Сашка Дерманського, Валентини Вздульської, Ольги Купріян, Олесі Мамчич…

 Із задоволенням презентували дітям 10 новинок, бо впевнені, що вже сьогодні вони будуть мандрувати сторінками книг. Хтось - Києвом часів Київської Русі у компанії восьми кошенят та їхньої кішки-мами, а хтось із Миколкою пройде низку випробувань, щоб повернути перстень, а можливо, зустрінуться з Орханом чи Петрусем, чи талановитим хлопчиком Омером,  поринуть у  нові легенди, відкриють історію сарматів, скіфів, дізнаються про дивовижних тварин, які мешкали дуже-дуже давно на території нашої України. Кожен вибирав собі книжку сам, але обов’язково порадить другу; у кожного буде власна думка про  прочитане і ми ще про це ще поговоримо. Адже, «ідея видавничо-освітнього проєкту «Портал»,   як зазначила його засновниця Олена Хіргій на зустрічі , - навчити дітей любити свою країну змалечку, говорити  про неї, читати, вивчати свою історію».







Немає коментарів:

Дописати коментар