четвер, 24 грудня 2020 р.

Літературна тусовка "З нами легко та весело?!" Онлайн-зустріч із Валентиною Захабурою.

 

Читання для задоволення. 
 22 грудня 2020 року бібліотека-філіал №4 запросила українську письменницю Валентину Захабуру на онлайн-зустріч із  читачами бібліотеки, щоб поговорити про її книгу «Лепрекони».

«Гадаєте, лепрекони — лише міфічні ірландські персонажі? А от і ні! Це жваві українські підлітки, які взувають до гімназії зелені черевики і називають себе спільнотою лепреконів. Друзі-лепрекони потерпають від діставучих вчителів, які ні сіло ні впало можуть заборонити учням весну, від надмірної чи, навпаки, недостатньої батьківської уваги.»

«Просто як у нас у класі», «а що, хіба у нас не таке», «тільки одні уроки-уроки-уроки» . Але разом з тим були інші думки підлітків: «звідки письменниця знає про нас, підлітків, так добре», «а хіба у вас у школі також були проблеми», «а чому ви описуєте так все правдиво», «а якщо батьки чи вчителі прочитають?»  

До речі, і класний керівник прочитав «Лепрекони», і батьки. Хвилювалися, коли дізналися, що дехто з батьків буде на тусовці. Та чарівна гостя своєю харизмою завоювала довіру восьмикласників, відповідала на всі запитання щиро та відверто: і про школу,  про своїх вчителів, і чому написала саме підлітковий роман.

Восьмикласники ніби подорослішали на тусовці,  відгукнулися відвертістю, розумінням. «Та все я розумію, що і вчителі хочуть краще, і батьки. Але інколи «заносить» 


І це зрозуміло, адже саме в підлітковому віці діти шукають себе, вперше закохуються, хвилюються одне за одного, сперечаються, інколи до образ, але  завжди готові прийти на допомогу… Тим воно і цікаве підліткове життя.


«Я заборонити вам весну (за книгою - закохуватися) не можу, але я хвилююся і ваші проблеми – мої проблеми, - пояснювала Олена Василівна, класний керівник. – Про все це треба говорити і я радію, що сьогодні нам це вдалося»

Так, діалог із письменницею був змістовний, зустріч атмосферною, незважаючи на онлайн.

До речі, для обговорення восьмикласники самі обрали і автора, і повість, а коли дізналися, що Валентина Захабура не тільки відома в Україні письменниця, але і поет, і бард, і байкер, то запросили до Полтави в гості після карантину. 

То ж, до зустрічі, Валентино Владиславівно!



Немає коментарів:

Дописати коментар