неділю, 30 жовтня 2022 р.

Ми всі непереможні та щасливі, не завдяки, а всупереч всьому.

   


      У неділю, 30 жовтня 2022 року, у бібліотеці-філії №4 відбулась творча зустріч-знайомство з поетесою, телерадіоведучою, журналісткою, художницею, акторкою Оленою Никифоренко.

Гостя  розповідала і читала свої поезії, ділилася цікавими історіями зі свого журналістського життя і знову читала вірші. Лунала музика, звучали пісні на вірші пані Олени . Завдяки непересічній харизмі, любові до людей та почуття гумору розмови шанувальників її творчості органічно доповнили прекрасну атмосферу вечора

Поетична зустріч «Іди і роби!» зібрала справжній аншлаг.

Прагнення тепла, сонця, любові – вічні істини існування людини у світі. Кожна поезія Олени Никифоренко із збірки «Ілюзії» випромінює своє світло: то яскравий спалах, то сумовитий, інколи аж тривожний відблиск, а усе це в сукупності й творить дивосвіт, якусь калейдоскопічність спонтанних порухів жіночої душі.

«Коли читає свої поезії Олена Никифоренко, - ділилася Любов Іванівна думками, - то душа її перетворюється на скрипку із туго натягнутими ніжними струнами. Навіть лячно необережно поворухнутися, щоб  бува,  не налякати, щоб зненацька струни ті не порвалися… «

«Її поезія дихає тим, чим наповнена сама ця Жінка-усмішка. Внутрішній світ пані Олени надзвичайно багатогранний», - серйозно зауважила після зустрічі 15-річна Ліза.

Це правда. Поезія Олени Никифоренко особлива. Про це говорила і лідерка проєкту «Джульєта» Яна Патлань, розповідаючи історію їхнього знайомства. Співала романси Людмила Костенко, неперевершений був у виконанні пісень Євгеній Марусіч.

Потім знову кришталевим голосом Олени лились поетичні рядки, які знайшли свою дорогу до кожного присутнього в залі людського серця. Було все – любов, Україна, філософія, Полтава, війна… Але головне, що хотіла донести під час поетичної зустрічі Олена Никифоренко - що ми всі непереможні та щасливі, не завдяки, а всупереч всьому. Що світ навколо нас прекрасний. Тільки треба побачити його красу.








Немає коментарів:

Дописати коментар