понеділок, 10 жовтня 2022 р.

Щоб світ довкола був таким, як мрієш…

             


8 жовтня 2022 року у бібліотеці-філії №4  відбувся поетичний мікрофон «Про вічне і своє».

На зустріч із читачами запросили  талановиту полтавську поетесу Юлію Стиркіну. «Вірші Юлі можна пізнати з перших рядків, - вважають шанувальники її поетичного слова. – Вони мають неабияку енергетику польоту.»

 За традицією таких зустрічей спочатку говорили про «вічне»: про творчість Григорія Сковороди, яка  входить до світової скарбниці знань.  Гостя поділилася думками про українського любомудра.  Улюбленим  афоризмом, який  став девізом її творчого життя, є «з усіх утрат втрата часу найтяжча». Свою повагу до Григорія Сковороди поетеса виразила у вірші, який   представила присутнім  на  зустрічі.

Про «своє» Юлія Стиркіна говорила поезіями. Про кохання, про любов до природи, до рідного краю, гармонію душі, пошук сенсу та сьогодення. Традиційно щира, пронизлива і сповідальна, образна й мелодійна лірика поетеси звучала чуттєво як у виконанні авторки, так і її друзів.

Більше, ніж півтори години творчого спілкування були дуже насиченими. Поезія в поєднанні з неймовірним музичним супроводом перетворили літературну зустріч на поетичне свято. Гостя не тільки представила  свої творчі доробки, прочитавши найновіші поезії, а поділилася творчими планами. Щиро й відверто відповідала на запитання, чим ще більше вразила шанувальників своєї творчості. «Несподівано цікаво те, - ділилася після зустрічі Лідія Петрівна, яка вперше була присутня на поетичному мікрофоні, - яким дивним чином вдалося поєднали талант сучасного митця й відомому всьому світові творчість Григорія Сковороди»

Безмежна любов до рідної землі, глибоке філософське розуміння світу, мудрість, щирість і  романтичне бачення навколишнього світу, мабуть,  об’єднує  всіх майстрів поетичного слова.

Стільки гарних вражень, позитиву й ліричного настрою отримали присутні від спілкування з талановитою поетесою.

Приємною несподіванкою став музичний дует у виконанні Юлії Стиркіної та Людмили Костенко. Поезії гості, покладені на музику, звучали з особливою ніжністю та натхненням.

 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар