середу, 5 жовтня 2022 р.

«Мислити дуже важко, тому більшість людей судить». Михайло Жванецький

 


Бібліотека-філія №4 дякує полтавському бізнесмену Роману Радченку за привіт-подарунок із Одеси. Книга Михайла Жванецького «Одесса» є у нашій книгозбірні.

Михайло Жванецький - один з тих авторів, яким вдавалося надати думці лаконічну, саркастичну й абсолютно довершену форму. Насамперед, одеський гуморист прославився своїми гостросатиричними мініатюрами. А головне, в його замальовках кожен впізнає себе — хоча, можливо, нам цього і не дуже хотілося б.

Пересмішник, гуморист і сатирик Михайло Жванецький у своїй творчості різний, як і його книга "Одесса». Збірку уклала дружина автора Наталія 


Жванецька. В нього увійшли 112 мініатюр, які були написані Михайлом Михайловичем за 60 творчих років.  Наталії належить ідея оформлення обкладинки: контур фігури, який ніби проходить через класичну одеську арку вона змалювала з фотографії Михайла Михайловича. Друг сімї Жванецького Михайло Рева перетворив ескіз Наталії в унікальну графічну ілюстрацію, яка надрукована на обкладинці. Слово «Одесса» на обкладинці написано рукою Жванецького.

Інколи ми вживаємо афоризми, навіть не здогадуючись, що їхнім автором є саме Михайло Михайлович.

«Удача посміхається сміливим... А потім довго регоче над ними!

Мислити дуже важко, тому більшість людей судить.

Мудрість не завжди приходить з віком. Буває, що вік приходить один.

Справжня самотність — коли ви всю ніч говорите самі з собою і вас не розуміють.

Кінця щасливого не буває. Якщо щасливий, то не кінець

 Всі люди брати, але не всі по розуму.

Немає коментарів:

Дописати коментар