суботу, 29 жовтня 2022 р.

Вона дарує Любов і Крила.

 


Онлайн-зустріч із українською письменницею Валентиною Захабурою об’єднала творчих і натхненних юнаків і дівчат – вихованців літературних гуртків і студій Полтавщини.

Ініціаторами зустрічі із відомою, а тепер чи не найулюбленішою, авторкою  стали вихованці гуртка літератури та публіцистики «ДІАЛОГ» Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді.

 Для обговорення студійці прочитали всі книги Валентини Захабури, підготували відгуки, що стало неабияким сюрпризом для письменниці.

Валентина Захабура – безмежний книголюб,  талановита письменниця, цікавий співрозмовник, щира й відкрита для спілкування.

Актуальна тематика, відверта розмова з підлітками і про них, розкуті герої, юнацький максималізм і скандальні вибрики або провокаційні витівки– це все повісті Валентини Захабури. Особливої енергії її книгам  додають майстерно вписані власні  спогади і шкільний досвід, якими авторка щиро ділилася упродовж онлайн-спілкування.

Письменниця щиро відповідала на запитання, уважно, навіть з хвилюванням, слухала відгуки на свої книги, відверто ділилася письменницькими таємницями та порадами з юними журналістами.

Її книгами зачитуються юнаки і дівчата. ЇЇ твори вже увійшли у топи кращих книг і зайняли свою нішу в каноні сучасної української прози для дітей та юнацтва. Тим, хто не читав, радимо, бо інтрига повістей і повістинок Валі Захабури починається із заголовків книг гості онлайн-зустрічі -Леприкони» ? «Ой, Лише, або Як потрапити в халепу»? «Ой, Лише, або Як приборкати батьків?»…

Звичайно ж говорили про нову книгу Валентини Захабури, рукопис якої знаходиться уже у «Видавництві Старого Лева».  Робоча назва «Лео, фу». Здогадуєтеся чому? А ми вже знаємо.  Нова повість про Бульдога, про відчуття родини і самотності, про дружбу, про прийняття інакшості, яка декого в суспільстві дратує. Про війну і усвідомлення того, що деякі речі, які нам інколи категорично не подобаються, можуть бути важливими і чудовими саме для нас. Просто  про них треба трохи більше дізнатися. Чекаємо новинку!

Відео трансляцію зустрічі можна подивитися у Фейсбуці : https://www.facebook.com/modernUkrainianBooks/videos/621916439724426

Книги Валентини Захабури є у нашій бібліотеці!





 

Немає коментарів:

Дописати коментар