понеділок, 2 травня 2022 р.

Талант живе в кожному!

 


Кожна дитина хоче, щоб її почули. А ще вона прагне знайти друзів, з якими не страшно бути собою.

Курс акторської майстерності та журналістики «Імпровіз» майже місяць працює у бібліотеці-філіалі №4 в рамках проєкту «Підтримка дітей та молоді в Полтаві в умовах війни».

За словами  молодої чарівної акторки Вероніки Завертайлової  майстер-класи проводяться для дітей,  які хочуть припинити сумніватися в собі та навчитися бути впевненими у своїх силах.

 На зустрічах проходять  творчі навчання. Кожен урок сприяє  розвитку в дітей уваги, уяви і творчого мислення. Кожне завдання - щоб тренувати і покращувати пам’ять, вчитися пластичності, ритміці.

На заняттях читаємо та обговорюємо книги, щоб засвоїти навики правильної  артикуляції та навчитися грамотній вимові. У театральній студії хлопчики та дівчата навчаються працювати в команді та проявляти себе, прислухатися до інших, бути відповідальними та відповідати не тільки за себе, але і за команду.

«Це справжній  театр, а ми в ньому актори», - сяють очі у Мирослави, яка тимчасово переїхала до Полтави із Харкова. Матвій, Гліб, Софійка, Аріна, Маргарита, Славко говорять, що вже не відчувають себе гостями Полтави. Їм руку дружби подали наші юні читачі Вероніка, Влад, Оля, Полінка.

Діти люблять свою наставницю Вероніку. Вона щиро ділиться з вихованцями студії таємницями акторської майстерності. Заняття проводяться в ігровій формі, що найбільш знайома дітям, – через казку. Завдяки цьому діти краще засвоюють матеріал. З наполегливістю виконують завдання.  

І для батьків маємо надійних порадників – книги.

«Акторська майстерність зможе дати правильний напрямок тому самому, часом нескінченному потоку дитячої енергії, направивши її в потрібне творче русло».

Завдання курсу не обовязково розкрити артистичні навички і талант, які є в кожній дитині. Важливіше – адаптуватися дитині в нових умовах. Для цього потрібно лише надати дитині необхідну творчу обстановку і створити затишну атмосферу, яка легко і невимушено розкриває здібності, що дані їй природою.








Немає коментарів:

Дописати коментар