понеділок, 16 травня 2022 р.

Знай наших! Вчитись нам є у кого!

   Бібліотека-філіал №4 із радістю презентує книги Юрія Журавля, відомого в Україні музиканта, художника, аніматора, громадського діяча, добре знаного за книгою «Мазепа. Крок до правди».

В 2016 році Юрій Журавель у  передмові до книги «Битви за рідну землю» написав: «Якщо ми терміново не візьмемося за виховання наших дітей, цим буде займатися хапкий сусід, перетворюючи їх на яничарів».

«Ми незалежні й самостійні. Життя кожного нашого героя безцінне. Треба вчитись жити і перемагати, перемагати і жити. А вчитись нам є у кого». Ми нащадки вправних воїнів, талановитих полководців, лицарів і героїв.

Пам'ятати великі перемоги наших предків - святий обов'язок кожного з нас. Та цього замало. Ми повинні передати свої знання нашим дітям і внукам. Знання про ті великі перемоги минулого несуть в собі ключі до розуміння того, як потрібно будувати наше майбутнє.

Книга "Знай наших!" - це  унікальна історія України в малюнках і біографіях. Художник Юрій Журавель створив  першу українську патріотичну розмальовку разом із якою ви і ваші діти можете  не лише вправлятись в мистецтві колорування, а й вивчати українську історію, видатних українських діячів.

Кожна історія розкриває життєвий портрет  сміливих полководців, яскравих митців, письменників, художників, політичних, громадських діячів та їх особливе місце і значення в історії нашого народу. Книга про величні перемоги та звитяги українського війська від Святослава Хороброго до комбатів АТО.

Ми мусимо допомогти здійснитися мрії Юрія Журавля.
«щоб кожен хлопчисько, який гортатиме ці сторінки, з головою поринув у час і простір славетних битв, уявив себе героєм-захисником, відчув своєю рукою вагу меча Святослава Хороброго, приміряв обладунки Князя Острозького, поцілив у ворога галицьким арбалетом чи базукою кіборга, махнув козацькою шаблюкою і чимдуж крикнув переможне: "Слава!" Тільки з однією поправкою: до проєкту «Знай наших» можуть долучитися і дівчиська. Чекаємо!

Книги Юрія Журавля «Знай наших» та «Битви за землю рідну» подарували Артем Коломієць та Полтавська обласна бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара. 

Немає коментарів:

Дописати коментар