середу, 16 червня 2021 р.

"Мала Ведмедиця" Марини Федорової

 


9 червня 2021року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася авторська зустріч – презентація книги «Мала Ведмедиця» Марини Федорової.

Перша збірка художніх творів авторки, завідувачки відділу краєзнавства Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського об’єднала друзів, колег та читачів книгозбірні, шанувальників малої прози.

49 історій про людське щастя і страждання написані лаконічно, читаються на одному подиху. Кожне оповідання – це одкровення, нестримні емоції, роздуми і запитання… до самого себе.

Читачі говорять, що оповідання Марини захоплюють з першого рядка та  лягають на душу, ніби давно знані відчуття. Кожна наступна розповідь – це інше життя, інший політ, сповнений неповторного одкровення.

Гостя з радістю читала власні твори, щиро ділилася спогадами, відверто









відповідала на запитання. Як завжди, з усмішкою, теплим поглядом, розумними очима,  марина ділилася своїм щастям. Сама, правда, й досі,  не вірить у вихід своєї першої книжечки.

На підтвердження (для гості це був сюрприз!) до зустрічі долучилася онлайн Тетяна  Новальська, професорка Київського національного університету культури та мистецтва, за сприянням якої зявилася збірка «Мала Ведмедиця». «Розкішна і водночас проста мова оповідань, кожне з яких – це як сон про знайомих незнайомих сусідів, колег, випадкових супутників. Хтось дивує, окрилює, хтось розчаровує і відштовхує», але всі розповіді єднає віра в добро, красу почуттів.

До речі, назва збірки - за однойменним оповіданням «Мала Ведмедиця». Марина здивувалася, що насправді сузір’я Малої Ведмедиці містить аж 40 зірок, бо друзі напророчили саме стільки написати їй книг. І всі впевнені, що найяскравіша книга-зірка ще попереду!

 Друзі бажали Марині Федоровій натхнення, колеги – впевненості, а читачі книгозбірні – нових творів!














 

Немає коментарів:

Дописати коментар